REKTÖR VE AKADEMİSYENLERDEN  OSMANELİ ÇIKARMASI

REKTÖR VE AKADEMİSYENLERDEN OSMANELİ ÇIKARMASI

Göreve seçildiği günden bu yana yaklaşık 20 üniversite ile çalışarak, Osmaneli’ne proje üreten Belediye Başkanı Münür Şahin, ADIM Üniversiteler...

A+A-

Göreve seçildiği günden bu yana yaklaşık 20 üniversite ile çalışarak, Osmaneli’ne proje üreten Belediye Başkanı Münür Şahin, ADIM Üniversiteler Birliğinin Rektör ve Akademisyenlerini Osmaneli’de ağırladı. 30 Mart 2001 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öncülüğünde kurulan ADIM Üniversiteler Birliği, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünde bir araya gelerek eğitim-öğretim, bilimsel-teknik, sosyal- kültürel alanlarda işbirliği konularında birlikte hareket etmek üzere ADIM adı altında ortak bir protokol imzaladılar. Zaman içinde bu 4 üniversiteye Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de eklenerek ADIM Üniversiteleri Birliği 14 üyeden oluşan büyük bir aileye dönüştü.

rektor-ve-akademisyenlerden--osmaneli-cikarmasi-(2).jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin bu büyük aileyi Osmaneli’de ağırlayarak, onlara Osmaneli’ni gezdirdi. Rüstem Paşa Camii, Necla hanım Konağı, Tarihi Kilise ve evleri gezen Rektör ve Akademisyenler, Osmaneli’nin tam bir tarih kenti olduğunu belirttiler.

rektor-ve-akademisyenlerden--osmaneli-cikarmasi-(4).jpg

Misafirlerini akşam yemeğinde Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler tesislerinde ağırlayan Başkan Münür Şahin, “Göreve başladığım günden bu yana en çok önem verdiğim konuların başında Üniversiteler ile işbirliği yapmak ve onlarla birlikte Osmaneli için güzel projeler üretmekti. Bugüne kadar da bunu büyük ölçüde başarmış bulunmaktayız. Yaklaşık 20 Üniversite ile işbirliği halinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

rektor-ve-akademisyenlerden--osmaneli-cikarmasi-(3).jpg

ADIM Üniversiteler birliğinin Sayın Rektör ve Akademisyenlerini Osmaneli ilçemizde ağırlamaktan büyük bir gurur duyduk. Onlara Osmaneli ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık. Hepsi birer bilim yuvası olan Üniversitelerimiz, özellikle biz Yerel Yönetimlere yol gösterme babından çok önemli bir rol üstlenmektedirler. İlçemize gelerek bizlere şeref veren bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarla çalışmaya, onlarla işbirliği halinde Osmaneli ilçemize projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

rektor-ve-akademisyenlerden--osmaneli-cikarmasi-(1).jpg

 

Bu haber toplam 18992 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.