MUHTARLAR, ATIKLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

MUHTARLAR, ATIKLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Bilecik Çevere ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda; Selbükü, Demirhanlar, Deresakarı, Selimiye, Selçik, Küçükyenice, Hamitabat Köy muhtarları,...

A+A-

Bilecik Çevere ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda; Selbükü, Demirhanlar, Deresakarı, Selimiye, Selçik, Küçükyenice, Hamitabat Köy muhtarları, İl Müdürü Ömer Bolat, İl Müdür Yardımcısı Hatice Yeşim Çakır, ÇED ve Çevre İzinleri ile Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Ömür Kurt, Elektrik Teknikeri Bülent Aslan’ın katılımıyla “köylere,  yol kenarlarına ve ormanlık alanlara dökülen atıklar” konulu bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Konuyla ilgili olarak Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat yaptığı konuşmada, “Son zamanlarda İlimize çevre illerden hafriyat atığı vb. atıkların getirilerek çevre kirliğine neden olacak şekilde ormanlık alanlara, köylere ve yol kenarlarına gelişigüzel döküldüğünü belirterek, konuyla ilgili İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kum ocakları nakliye araçlarının il dışından hafriyat atıkları vb. atıkları getirerek çevre kirliliğine neden olacak şekilde dökülmesinin önlenmesi amacıyla, yapılacak çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Toplantıda söz alan Muhtarlar tarafından da  görüşler öne sürüldü:Muhtarlar konuşmalarında

-Kum ocakları nakliye araçlarının geçiş güzergâhında yer alan köy giriş ve çıkış noktalarına kamera yerleştirilmesi,

-Köy halkının çevre kirliliği ve çevrenin korunması konusunda bilinçlendirilmesi, çevrenin korunması açısından köy halkının birlik beraberlik içerisinde gerekli hassasiyeti göstermesi amacıyla köy muhtarlıklarında  İl Müdürlüğümüz tarafından toplantı düzenlenmesi talebi,

-Çevre kirliliğine sebep olacak fiiller işlenmesi durumunda uygulanacak idari yaptırımlar konusunda halkın görebileceği alanlara duyuru metinlerinin asılması.

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda İl Müdürü Ömer Bolat muhtarların önerileri doğrultusunda İl Müdürlüğünce gerekli çalışmaların yapılacağını ve köy muhtarlıklarında toplantıların düzenleneceğini belirterek katılımlarından dolayı köy muhtarlarına teşekkür etti.

Bu haber toplam 2127 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.