YOLDA BİR AN EVVEL TEDBİR ALINSIN

YOLDA BİR AN EVVEL TEDBİR ALINSIN

Yaklaşık 80 yıldan bu yana eğitim öğretim hizmeti veren Osmaneli Balaban İlkokulunun yeniden yapılmak amacıyla yıkılması sonucunda, öğrenciler, İmam...

A+A-

Yaklaşık 80 yıldan bu yana eğitim öğretim hizmeti veren Osmaneli Balaban İlkokulunun yeniden yapılmak amacıyla yıkılması sonucunda, öğrenciler, İmam Hatip Ortaokuluna ve Atatürk Orta Okuluna taşındılar.

Eğitimlerine İmam Hatip ve Atatürk Ortaokulunda devam etmek mecburiyetinde kalan öğrencilerin çoğunluğunun evleri, Cami Kebir ve Cami Cedit mahallelerinde bulunuyor. Bu mahallelerde ikamet eden öğrenciler okullarına gitmek için, mecburen Şehir içinden geçen bölünmüş yoldan geçmek zorunda kalıyorlar.

Osmaneli Şehiriçi bölünmüş yolun yeniden yapılması sonucu, dörtyoldaki trafik ışıkları kaldırılmış bulunuyor. Öğrencilerin yoldan karşıya geçmeleri için güvenli bir geçiş noktası bulunmuyor. Tehlike arz eden bu yolda gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen, Balaban İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Metin Çakır, Gazetemize gelerek durum ile ilgili açıklamada bulundu.

Çakır yaptığı açıklamada; "Balaban İlkokulun yıkılması ile birlikte, bu okulda okuyan çocuklarımız için ayrı bir sorun oluştu. Bu sorunu yetkililerimiz bir an önce çözerlerse, Allah korusun herhangi bir kaza meydana gelmeden bu süreci atlatmış olacağız. Şehiriçi bölünmüş yolun sıcak asfalt ile kaplanması, araçların bu yolda daha da süratli bir şekilde seyir etmelerine neden oldu. Şehir içinde şu anda hiç bir trafik ışığı yok. Çocuklarımız mecburiden bu yoldan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Bazı aileler işleri nedeniyle çocuklarını okula getirip götüremiyorlar. Çocukların bu yoldan kendi başlarına karşıdan karşıya geçmeleri çok büyük bir tehlike. Yetkililerimizin bu konuda gereğini yapmalarını istiyoruz. Hastane önüne, Dörtyola, Lojmanlar mevkisine geçici de olsa trafik ışıklarının konulmasını istiyoruz. Veyahutta okul giriş ve çıkış saatlerinde belirli noktalara trafik polisi konulsun ve araç geçişleri kontrollü bir şekilde sağlansın. Her gün yaklaşık 300 öğrenci bu yoldan karşıya geçiyor ve okul çıkışında tekrar bu yolu kullanıyor. Öğrenci velileri olarak tek ricamız, bu yolda bir an önce tedbir alınsın. Hiç bir öğrencimizin ve büyüğümüzün burnu kanamasın" dedi. 

yolda-bir-an-evvel-tedbir-alinsin-(3).jpgyolda-bir-an-evvel-tedbir-alinsin-(1).jpgyolda-bir-an-evvel-tedbir-alinsin-(2).jpgyolda-bir-an-evvel-tedbir-alinsin-(4).jpg

Bu haber toplam 3268 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum