YİNE PROTOKOL SIKINTISI

YİNE PROTOKOL SIKINTISI

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılında kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yine protokol sıkıntısı yaşandı. CHP ve İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanları...

A+A-

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılında kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yine protokol sıkıntısı yaşandı. CHP ve İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanları yaşanan bu sıkıntıyı, gzetemize açıklama yaparak dile getirdiler.  
29 Ekim Pazartesi günü Osmaneli İlçe Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanının protokolün en ön safında yer alması bazı vatandaşları olduğu gibi muhalefet partilerini de rahatsız etti. Cumhuriyet Bayramı törenlerinde diğer siyasi partilerin ilçe başkanlarının arka sırada, hatta halk tarafından seçilmiş olan İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri de arka sıralarda otururken, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanının en önde oturmasını eleştiren CHP ve İYİ Parti ilçe Başkanları, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir parti Devleti oldu da bizlerin mi haberi yok” dediler. CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, “Siyasi Partiler Demokrasinin vazgeçilmezleridirler. Halk tarafından oluşturulan, yine halk tarafından seçimlerde iktidar veya muhalefet görevi verilen siyasi partilerin protokollerdeki yerleri de bellidir. Osmaneli ilçemizde bu sıkıntı her resmi gün ve milli bayramlarda yaşanmaktadır. İktidar partisinin ilçe başkanı, Devletin bir görevlisi değildir. Devleti ve milleti temsil etmemektedir. Ak Parti ilçe başkanı resmi bayrama, partisini temsilen, parti üyelerini temsilen gelmektedir. Nasıl ki bizler partilerimizi temsilen o programda yer alıyorsak, Ak Parti ilçe başkanı da aynı sıfatla o programda yer almaktadır. Devletin Resmi Protokol listesi bellidir. Her ne Hikmetse Osmaneli ilçemizde bu liste her Milli Bayramda delinmekte, listeye uyulmamaktadır. Protokolde Devleti temsilen Kaymakam, Milleti Temsilen Belediye Başkanı, Adaleti temsilen de Hâkim ve Savcı’lar varken, Ak Parti İlçe Başkanı Protokolün en önünde neyi ve kimleri temsil etmektedir. Halk tarafından seçilmiş İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri bile arka sıralarda kendilerine yer bulabilirken, Ak Parti İlçe Başkanı protokolün en önüne kendisi mi oturmakta, birileri tarafından mı oturtulmaktadır. Kendisi oturuyorsa bu hakkı nereden bulmakta? birileri tarafından oturtuluyorsa, oturtan makamlar protkol sıralamasını ve listesini bilmiyorlarmıdır?” dedi. İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Cemil Özkahya’da konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Osmaneli ilçemizde yetkililer tarafından siyasi partiler arasında bir ayrıştırma mı yapılmaktadır? Ak Parti İlçe Başkanının diğer siyasi parti ilçe başkanlarından ayrıcalığı nedir? Yetkililerin bu duruma müdahale etmelerini, Devletin resmi protokol sıralamasına özen göstermelerini istiyoruz” dedi. 

9cc5dd4a-07f3-4ba5-ab5b-0d9a55eca4af.jpg

 

Bu haber toplam 2123 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum