YILIN AHİ’Sİ OSMANELİ’DEN

YILIN AHİ’Sİ OSMANELİ’DEN

Esnaf ve Sanatkârlar birliği tarafından Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde seçilen yılın Ahi’si bu yıl Osmaneli ilçesinden Mustafa Doğan seçildi.1978...

A+A-

Esnaf ve Sanatkârlar birliği tarafından Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde seçilen yılın Ahi’si bu yıl Osmaneli ilçesinden Mustafa Doğan seçildi.

1978 yılından beri Osmaneli Camikebir Mahallesi Çeşme Sokak 9 no’lu dükkânında soba imalatı işi yapan, 40 yıla yaklaşan esnaflık hayatında, çevresinde hiç kimseyi kırmayan, Osmaneli’nin en eski ve en sevilen esnaflarından olan Mustafa Doğan 2017 yılında yılın Ahi’si olarak seçildi. Yılın Ahi’si seçilen Mustafa Doğan, “40 yıla yaklaşan esnaflık yaşamımda aldığım en anlamlı ödül bu oldu. Ahi demek iyi ahlaklı, doğru, kardeşliği ve yardımseverliği benimsemiş ve esnaflık hayatını daima Ahilik kuralları çerçevesinde geçirmiş olmak demektir. Bunca yıllık esnaflık hayatımda bu kaidelere uymuş olmalıyım ki, beni yılın Ahi’si olarak seçmişler. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. Geçtiğimiz Pazartesi günü Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ı ziyaret eden yılın Ahi’si Mustafa Doğan’a, bugün Bilecik’te düzenlenecek törenle yılın Ahi’si plaketi verilecek.

AHİLİK NEDİR

Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kurucusu Ahi Evran'dır ve kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. 

Bu haber toplam 2194 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.