YILDIRIM BAYEZİD CAMİSİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

YILDIRIM BAYEZİD CAMİSİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

2016 yılı sonunda restorasyon çalışmalarına başlanan  Yıldırım Bayezid - Hamide Hatun Camii Ramazan ayının ilk teravisi ile tekrar hizmete girdi....

A+A-

2016 yılı sonunda restorasyon çalışmalarına başlanan  Yıldırım Bayezid - Hamide Hatun Camii Ramazan ayının ilk teravisi ile tekrar hizmete girdi. Osmaneli Belediyesi Camii alanının ileride genişletilmesi için tarihi bir konak ve arsa kamulaştırması yaptı. İlerleyen dönemde çevresindeki konaklarında restorasyonun tamamlanması ile birlikte camii bir külliye görünümüne kavuşacak. 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür  Şahin tarihi caminin restorasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "  2016 yılı sonunda restorasyonu başlayan Yıldırım Bayezid - Hamide Hatun Camii 15 Mayıs 2018'de tamamlanarak hizmete alınan camimiz  adeta yeniden inşa edildi. Bu gün hizmete giren camimiz Ramazan ayının ilk teravisinde doldu taştı. Tüm camilerimizin alanlarını büyütüyoruz. Amacımız camilerimizi halkımızın her zaman kullanabileceği,  ibadet edebileceği, çocuklarımızın bahçesinde oynayabileceği bir konsepte getirmeye çalışıyoruz. Yeni camimizin alanını oldukça büyüttük. Ramazan ayının ilk teravisinde camimiz doldu taştı. İlerleyen dönemde çevresindeki konaklarında restorasyonun tamamlanması ile birlikte bir külliye görünümüne kavuşacak camimiz, belediyemizce yapılacak wc, morg, cenaze yıkama binası ile birlikte restorasyonu tamamlanacak kuran kursu ile mahallemize hizmet verecek.
Bir ay içinde hizmete alacağımız bahçe düzenlemesi ile Yeni Camimizde geniş bir alana sahip oluyor. Rüstem Paşa Camimiz 2010-2011 döneminde restore edilmişti. İlçemizde bulunan ve mülkiyeti Osmaneli Belediyesine ait olan Aya Yorgi Kilisesinin restorasyon ihalesi tekrar yapılıyor. Ak Parti döneminde tarihi ve kültürel değerlerimize ve de özellikle camilerimize büyük önem veriliyor ve restorasyonları tamamlanıyor.
Yıldırım Bayezid - Hamide Hatun camii restorasyon çalışması ile Osmaneli, önemli bir tarihi varlığını gün yüzüne çıkardı. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra bahçesinin de genişletilmesi için yapılan kamulaştırma ile cami, hem içiyle hem dışıyla daha kullanışlı ve güzel hale geldi. Camimizin yeni haliyle mahallemize ve Osmaneli için hayırlı olmasını diliyorum.
Bu dönemde Osmaneli'de Belediyemizin gayretleriyle birlik ve beraberlik içinde, milletvekilimizin, il, ilçe başkanlarımızın destekleri ve belediye başkanımızın sürekli takipleri ve çabalarıyla cumhuriyet döneminin en büyük yatırımlarını Osmaneli ye kazandırıyoruz. Her yatırımımız mutlaka bizler tarafından takip ediliyor ve süresinde tamamlanıyor. Yatırım süresi bitmeden ve konular bizlerce takip edilirken inşaat alından fotoğraf çekip yayınlamak ve sanki yatırım böyle teslim alınmış gibi hava yaratmak doğru bir yaklaşım olmuyor ve bizleri üzüyor." ifadeleri kullandı.


Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.