YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Osmaneli Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını 8 Ocak 2019 Salı günü Saat 17.00’de Belediye Başkanı Münür Şahin’in başkanlığında gerçekleştirdi....

A+A-

Osmaneli Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını 8 Ocak 2019 Salı günü Saat 17.00’de Belediye Başkanı Münür Şahin’in başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclisi toplantısında hizmet ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Münür Şahin; “Birlik ve beraberlik içerisinde bir yılı daha geride bırakmış bulunuyoruz. 2019 yılının Ülkemize, Bilecik’imize ve Osmaneli’mize hayırlar getirmesini diliyorum. 2019 yılında da aynı birlik ve beraberlik içerisinde Osmaneli’mize hizmet etmek nasip olsun. Geçtiğimiz akşam Osmaneli Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetleri yazıyordum. Ben bir iki sayfa olur diye düşünürken, Osmaneli ilçemize sizlerinde destekleri ile yapmış olduğumuz hizmetler 6-7 sayfa tuttu. Önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte yapmış olduğumuz hizmetleri bir kitapçıkta toplayacağız.

093d9b1b-e085-4d19-a2f3-84b567d37a26.jpg

Çalışmalarımız devam ediyor. Restorasyon çalışmaları ve sokak sağlıklatırması çalışmalarımızı Şubat ayı sonu ile tamamlayacağız. Otogar ve Hal binası çalışmalarımız devam ediyor. Hal binamızın çatısını kapatmış bulunuyoruz. Otogar binamızın da iç kısımlarına başladık. Çevre düzenlemesi ile birlikte o kısım da tamamlanmış olacak. Belediyemizin Üniversiteler ile işbirliği devam ediyor. Lefke Bezi ile ilgili olarak fuarlara katılmıştık. Almanya’dan büyük bir talep geldi. Talebi karşılayabilmek için tezgah sayısını artırıyoruz. Ayva Lokumu ve Salça üretimlerimize de büyük bir talep oluştu. Önümüzdeki yıl özellikle salça üretimimizi 5 kat artırsak bile karşılayamayacak duruma geldik. Bu ürünler sadece Osmaneli’yi değil, Bilecik’i de temsil eden ürünler haline geldi” dedi. 
Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. Maddesi olan Meclis toplanma gün adının tespitinde Meclisin yine her ayın ilk Salı günü Saat 17.00’de toplanmasına oy birliğiyle, 2. Maddede Meclisin tatil ayının Haziran ayı olması oy birliğiyle, Gündemin 3. Maddesi olan Meclis Huzur Hakkı tespitinin 107 TL olarak belirlenmesi Oy birliğiyle, 4. Maddede yer alan Stajyer Öğrenci ücretinin tespiti, Asgari ücretin %30 kadar olması Oy birliğiyle, 5. Maddede yer alan Zabıta Personelinin Maktu fazla çalışma ücretlerinin oy birliğiyle, Gündemin 6 Maddesinde yer alan Denetim Komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Ak Parti Gurubundan Musa Tatlı, Yalçın Yağız ve Hayati Kaba, MHP Gurubundan Murat Özer, CHP Gurubundan Cahit Öker Denetim komisyonu üyeleri olarak seçildiler. 7 Maddede Tam Zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin enflasyon oranında artışı oy birliğiyle, 8. Maddede yer alan Komisyon üyelerinin huzur haklarının kanunun belirlediği çerçevede artıtılması oy birliğiyle ve 9. Maddede Belediyeye Cenaze Nakil Aracı alınmasına oy birliğiyle karar verildi. 

e4faee84-77c3-4c40-8d8b-efa5dd123e11.jpg

 

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum