Yeni yatırımların temeli atıldı

Yeni yatırımların temeli atıldı

Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen törenle iki temel atıldı, 2 Milyon Liralık hibe’nin de anlaşması yapıldı.

A+A-

Osmaneli Belediyesi Necla Hanım konağında düzenlenen 2 Milyon Liralık Hibenin anlaşması imzalandı. Törene, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Osmaneli Belediye Başkanı Münü Şahin, BEBKA Genel Sekreteri Muhammet Zeki Durak, Bilecik Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, BŞEÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Koyun, Osmaneli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Serkan Diker, BTSO Başkanı Şükrü Keskin, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız, CHP ve Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti ve MHP İlçe Başkanları, Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi ile birlikte ilgili müdürler katıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından İmza törenine geçildi. Osmaneli Belediyesi ve iştiraklerince yapılan ve BEBKA tarafından 2 Milyon Lira hibe destek kredisi verilen Modern Seralar Kadın Eli ile Filizleniyor Projesi, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Mehfaret Göbekçi, BEBKA Genel Sekreteri Muhammet Zeki Doruk ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından imzalandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Osmaneli Belediyesi BEBKA destekleri ve özkaynakları ile gerçekleştirdiği;"Tarihi Lefke Çarşısı Resterasyonu ve İş Geliştirme Merkezi Projesi" ve "Genç ve Kadın Girişimciler Merkezleri" yatırımlarında sona geldi. Bu iki yatırım 2021 yılı Mart ayına kadar tamamlanmış olacak. Osmaneli’de 17 Kasım 2020 Salı günü saat:14 de üç yeni yatırımı daha başlattık. Osmaneli büyüme ve yükselişini sürdürürken yeni yatırımlarla bunu hızlandırıyor. Yatırımına başlıyacağımız üç yeni yatırımımız;

yeni-yatirimlarin-temeli-atildi2.jpg

1-BEBKA Destekleri ve Özkaynaklarımız ile Modern Seracılık ve Modern Fidecilik yatırımını Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifimiz ile birlikte başlatıyoruz. BEBKA Genel Sekreterinin ve proje iştirakçileri Bilecik Tarım İl Müdürlüğü, Bilecik İşkur İl Müdürlüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası katılımı ile projemizi tanıttık ve 2.000.000 TL hibe desteği için imzalarımızı attık.

Osmaneli Belediyesi olarak kuruluşuna destek verdiğimiz Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifimiz ile kadınlarımıza ekonomik anlamda destek sağlamayı hedefliyoruz. Tarımda asıl yükü çeken kadınlarımız bu proje ile fide yetiştiriciliği ve modern seralarda faaliyetlerini geliştirme fırsatını bulacak. Projemizin en büyük katkısı önce ilçemizin ve devamında ilimizin fide ihtiyacını karşılayacak olması. Tarımda fide maliyeti olarak çiftçimizin büyük maliyetler ödemesi büyük sorun oluşturuyordu. Bu proje ile hem kadın istihdamına öncelik verilirken, tarımda fide maliyetlerini düşürecek bir çalışmayıda gercekleştirmiş olacağız.

Bugün temelini attığımız ikinci yatırımımız ise, Ticaret Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız destekleri ile Kadın Girişimciler Kooparatifimiz ile çocuklarımız için "Gündüz Bakım Evi Projesinin yatırımına ilk harcı koyarak başlattık.

Bu haber toplam 28100 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.