YENİ VALİ GÖREVE BAŞLADI

YENİ VALİ GÖREVE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Valiler kararnamesi ile içişleri bakanlığı personel genel müdürlüğünden ilimize atanan Bilal Şentürk,...

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Valiler kararnamesi ile içişleri bakanlığı personel genel müdürlüğünden ilimize atanan Bilal Şentürk, valilik binası önünde düzenlenen karşılama töreninin ardından makamındaki yerini alarak resmen göreve başladı.

Vali Bilal Şentürk makamında tebrikleri kabul ettikten sonra basın mensuplarıyla bir araya gelerek Bilecik hakkındaki görüşlerini aktardı.

yeni-vali-goreve-basladi3.jpg

yeni-vali-goreve-basladi4.jpg

“KRİTİK ADIMLARIN ATILDIĞI KURTULUŞ İLİ”    

“Bilecik’in bir kuruluş ve kurtuluş ili olduğunu biliyoruz, nitekim Anadolu’nun giriş kapısı diye atfettiğimiz Ahlat’ta kaymakamlık yapmış bir arkadaşınızım dolayısıyla anadolunun vatan toprağı olmasında giriş kapısıyla karargahın kurulduğu bir yer olarak Ertuğrulgazi’nin otağının bulunduğu bir yer olarak yine kurtuluş savaşında büyük önder Atatürk ve Kuva-i Milliye birliklerinin düşmanı vatandan atma noktasında kritik adımlarında atıldığı bir yer olarak kurtuluş ili olarak Bilecik’te faal olarak göreve başlamanın mutluluğunu yaşıyorum, bu büyük bir onurdur.

yeni-vali-goreve-basladi6.jpg

“TAŞ ÜZERİNE TAŞ KOYMAK İSTEYEN KİM VAR İSE”

Bilecik butik bir şehir onu gördüm üniversitesi ile buradaki mevcut ekonomik sanayi anlamındaki değişik yatırımlarıyla, tarihi doğal kültürel zenginlikleriyle beraber bunları harmanlayarak öncelikle burada yaşayan insanların huzurunu arttırabilmek refahını arttırabilmek noktasında ortak bir anlayış ile  yapıcı bir yaklaşım ile herkesi kucaklayacak bir dil ile bireysel hakları koruyarak kamu yararını da üstün tutarak hizmet etmeye çalışacağız bu noktada bize el uzatan herkesle beraber çalışacağız bir bencilliğimiz hiçbir zaman olmayacak hep beraber kamu adına taş üstüne taş koymak isteyen kim var ise onlarla beraber yürüyeceğiz, iyi niyetle samimiyetle var olan sorunları hafifleterek ilerlemeye çalışacağız. Tabi bu noktada bizim ülkemizin birliği beraberliği bütünlüğü anlamında tehdit oluşturan ne varsa onlara karşı duruşumuz çok nettir.”

“ESAS OLAN İÇİDİR”

“İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Eskişehir gibi gelişmesini büyük ölçüde tamamlamış veya zirveye doğru taşımış olan illerin arasında kalan bir yer olarak bu potansiyeli çok iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Ön bilgiler olarak baktığımda altı adet sanayi bölgemiz bulunmakta yani şunu da görmemiz lazım, şunda o var bizde de olsun mantığının çok ötesinde olmalıyız bizim şu binamız olsun şurada var bizde de olsun düşüncesi bir elbisedir ancak esas olan içidir, içeriği donanımlı olmasıdır yapılan işin hakkının verilmesidir var olan potansiyelin çok iyi bir şekilde değerlendirilebilmesidir, imkanların heba edilmemesidir, israf boyutunda kalmamasıdır. Arkasından yeni alanlarda ihtiyaç oldukça tabi dışarıya da açılarak ilimizin daha da gelişmesi refahımızın artması noktasında hep beraber çalışacağız.”

Bu haber toplam 3719 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.