YENİ KONUTLARLA NÜFUSUMUZ DAHA DA ARTACAKTIR

YENİ KONUTLARLA NÜFUSUMUZ DAHA DA ARTACAKTIR

Bilecik Sakarya Gazetesi ve Osmaneli Haber Gazetesi’nin ortaklaşa yaptığı, Basın Masası programının bu haftaki konuğu Bayırköy Beldesi Belediye Başkanı...

A+A-

Bilecik Sakarya Gazetesi ve Osmaneli Haber Gazetesi’nin ortaklaşa yaptığı, Basın Masası programının bu haftaki konuğu Bayırköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Yaman idi. Moderatörlüğünü Bilecik Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın yaptığı programa Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ile birlikte Orhan Şişman ve Sedat Bayam’da konuk oldular. Bayırköy beldesinde yapılan halk röportajında halkın belediye başkanı Yaman’dan ve Belediye hizmetlerinden memnun olduğu ortaya çıkmıştı. Bu memnuniyeti ve yapılan hizmetlerin, yapılacak olanların konuklar tarafından sorulmasına içtenlikle cevaplar veren Belediye Başkanı Yaman, “Ekibimizin ve belediye çalışanlarımızın 5 yıllık özverili çalışmaları bizlerin %52 ile yeniden seçilmesini sağladı” dedi. 
Gazetemiz yazı işleri müdürü Mehmet Erdem Başkan Yaman’a, “Başkanım Bayırköy gençliği yaptığımız hizmetlerden dolayı şanslı diyorsunuz. Fakat birçok ilçe ve beldede olduğu gibi Bayırköy’de dışarıya göç veriyor. Bunun sebepleri, Üniversite mezunu olanların Bayırköy ve civarında iş bulamamaları mı? Bir başka neden Belde de Lisenin olmaması mı? Çocukları Lise çağına gelen ailelerin çocuklarını okutmaları için dışarıya göçmeleri mi? Bunu hiç araştırdınız mı” sorusuna Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, “Ne kadar mükemmel hizmetler yaparsanız yapın, insanlar bizim gibi beldeler yerine, Bilecik gibi, Bozüyük gibi yerlerde yaşamayı tercih ediyor. Şu anda Bayırköy’de işsizlik oranı sıfırdır. Herkesin bir işi var. Buna rağmen insanlar buralarda yaşamayı tercih etmiyor. En son açıklana TÜİK rakamlarına göre aslında bizim nüfusumuz düşmedi. Şu anki nüfusumuz 2686’dır. Bakınız daha önce doğalgazlı bir evde yaşayan insan, doğalgaz olmayan yere gelmek istemiyor. Aslında biz 2012 yılında beldemize doğalgazı getirdik. Fakat konut sorununu çözemedik. Birçok alanda başarılıyız fakat konut sorununda kendimizi başarısız görüyoruz. Bayırköy’de bulunan evlerin çoğu eski evler. Doğalgaza uygun değil. Bu nedenle, burada yaşamak isteyenlerde odun kömür yakmak istemiyorlar, doğalgazlı evlerde yaşamak istiyorlar. Bayırköy’ün nüfusunun yeterince artmamasının başlıca sebebi, konut sorunu olrak değerlendiriyorum. İnşallah bu sorunu da aşma yolunda çabalarımız var, kısa bir zamanda yeni konutların yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Uzun zamandır bitiremediğimiz 18 daireyi Mart ayında bitireceğiz. Yine Osmanelili bir kardeşimiz de 14 dairelik yeni inşaata başlayacak. Bayırköy’de yaşayan ve çocukları lise çağına gelen ailelerin dışarıya gitmemeleri için, biz öğrencilerimizi sadece okul döneminde değil, 12 ay boyunca ücretsiz bir şekilde taşımaya karar aldık ve halen de uyguluyoruz. Yine Bayırköy’de su fiyatlarımızı belirli oranda tutuyoruz ki vatandaşlarımız daha rahat bir yaşam sürsünler. Bayırköy’ün nüfusunu artırmanın başlıca yolu yeni konutlar yapmaktır, bu konuda bugüne kadar başarısız olduk ama bu başarısızlığımız da yeneceğiz inşallah dedi. 
Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman’ın konuk olduğu Basın Masası programını Bilecik Sakarya Gazetesi İnternet Haber sitesinden izleyebilirsiniz. 

 


Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.