Vergi, ceza ve faizleri siliniyor

Vergi, ceza ve faizleri siliniyor

 Osmaneli Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Aydın Yıldız, Esnafların borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirterek, “Esnaflarımızı...

A+A-

 

Osmaneli Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Aydın Yıldız, Esnafların borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirterek, “Esnaflarımızı rahatlatacak bir kanun çıkartılmıştır. Kanundan faydalanacak olan esnaflarımız biraz olsun rahatlayacaklardır” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Yıldız yeniden yapılandırma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Konfederasyonumuzun yoğun ve ısrarlı talepleri sonucunda Esnaf ve Sanatkarlarımızın kamuya olan b Sayılı Bazı Alacakların orçlarını yeniden yapılandıran 6735 Sayılı Bazı Alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan kanunda borç yapılandırmasının yanında geçmiş dönemler için matrah artırımı, yurt dışı ve yurt içi varlıkların Milli Ekonomiye kazandırılması, işletmelerde stok, kasa ve alacak hesaplarının düzeltilmesi konusundaki düzenlemelerde yer almaktadır” dedi.

aydin-yildiz-2.jpg

Osmaneli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Yıldız, bu kanun ile esnaflarımızın geçmiş döneme ait kamu borçlarının faiz ve gecikme cezalarının silineceği, vergi asıllarının ise yeniden yapılandırılacağını, kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasında esnaf ve sanatkarlarımızın borçlu olduğu kamu kurumları açısından, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, alacaklarını 6183 sayılı kanun kapsamında tahsil eden diğer kamu kurumlarını kapsadığı belirterek, “Vergi,resim ve  harçlar ile vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları,sosyal güvenlik primleri ile bunlara bağlı idari para cezaları gecikme faizi,gecikme cezası ve gecikme zamları

-6552 sayılı kanun kapsamında daha önce yapılandırılmış olmakla beraber,zamanında ödeme yapılmaması  nedeniyle yapılandırılması  bozulmuş alacaklar,

- Trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri ve HGS ücretleri ile bunlara bağlı cezalar, gecikme fazileri ve gecikme zamları kapsamda bulunmaktadır.

- 30.06.2016 tarihinden (Bu tarih dahil) önce verilmesi gereken beyannameler

- 30 . 06. 2016 tarihinden (Bu tarih dahil) önce kesilen trafik cezaları,karayolu geçiş ücretleri ile HGS ücretleri ve bunlardan doğan idari  para cezaları yapılandırma kapsamına alınmıştır.

- 2016 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin 2.taksidi ile yeni 2016 yılına ait emlak vergisinin 2.taksidi ödeme vadelerinin henüz geçmemiş olması nedeniyle yapılandırma kapsamına alınmıştır.

- Yapılandırma kapsamına giren  borç asıllarında bir indirim yapılmamaktadır. Ancak,  bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası , gecikme faizi ve gecikme zamları ile vergi cezalarının tamamı silinecektir.

- Yapılandıran borcun tamamının, kanunda belirtilen süre ve şartlarda peşin  ödenmesi halinde,hesaplanan, güncelleme  faizinin yarısı silinecektir.

- Bir vergi alacağına bağlı olarak kesilen vergi cezalarının  tamamı bir alacağa bağlı olmaksızın kesilen vergi cezalarının ise yarısı silinecektir.

- Dava aşamasında olan veya dava açma süresi dolmamış olan vergiler  bunların yargıda hangi aşamada olduğuna bağlı olarak yapılandırmadan yararlandırılacaktır. Bunun için açılmış olan davalarda vazgeçmek, açılmamış davalar içinse  dava açmak şartı aranmaktadır” dedi.

aydin-yildiz--3.jpg

Oda başkanı Yıldız borçların yeniden yapılandırılması ile esnaflarımızın rahat bir nefes alacağını belirterek “ Yeniden yapılandırılan borçlardan vergi borçlarının ilk taksidi 30 Kasım 2016, SGK borçlarının ilk taksidinin ise 02.01.2017 tarihine kadar ödenebilecektir. Taksit ödemeleri kredi kartı ile yapılabilecektir. İlk iki taksidin ödenmesi şartıyla bir takvim  yılında ikiden fazla taksit süresinde ödenmezse yapılandırma iptal edilecektir” dedi.

Bu haber toplam 2259 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.