Vatandaşın öfkesi büyüyor!

Vatandaşın öfkesi büyüyor!

İYİ Parti’nin belediye meclisinde verdiği ‘İcra takipleri durdurulsun’ önergesiyle başlayan, Zafer Şahin’in CNN Türk’te kötü örnek yorumuyla devam eden haciz tartışması öfkeye dönüşüyor.

Bilecik Belediyesi’nin esnaf ve vatandaşlara yönelik haciz girişimleri ile tapuda koydurduğu şerhler kamuoyunun ana gündemi haline dönüştü. Mağdur olan vatandaşların Belediye Başkanı Semih Şahin’e yönelik öfkesi ise her geçen gün artıyor. Başkan Semih Şahin’in Atatürk Parkı’nın yapım maliyetine ilişkin iki farklı yerde iki farklı rakam zikretmesi üzerine oluşan sis perdesi ise aralanmayı bekliyor.

Hatırlanacağı üzere; CHP’nin seçim ortağı İYİ Parti’nin belediye meclisi toplantısında verdiği ‘İcra takipleri durdurulsun’ önergesi haciz tartışmalarının fitilini ateşledi. Ardından, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda, Bilecik Belediyesi’nin kötü örnek olarak gösterdi ve haciz girişimlerine tepki gösterdi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından oluşan ‘Haciz’ gündemi vatandaşlardan gazetemize gelen belgeler ve sosyal medya paylaşımları ile adeta zirve yaptı. Mağdur olan esnaf ev vatandaşlar Belediye Başkanı Semih Şahin’e öfke kusarken, AK Parti kanadı da yaşananlara sessiz kalmadı ve tepkisini yükseltti. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Çetin Kaya, A Haber televizyonuna yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nin vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti. Böylelikle; Bilecik Belediyesi’nin ulusal basındaki kötü imajına kısa sürede yenileri eklenmiş oldu.

Haciz işlemleri sebebiyle en yüksek perdeden tepki toplayan Bilecik Belediyesi, Atatürk Parkı’nın yapım maliyetine yönelik tutarsız söylemlerle bir kez daha eleştiri oklarını üzerine çekti. Belediye Başkanı Semih Şahin, belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Atatürk Parkı’nın maliyetini 4 milyon 700 bin TL olarak açıkladı. Daha sonra incelemelerde bulunmak üzere geldiği Atatürk Parkı’nda ise maliyetin 3 milyon 654 bin TL olduğunu söyledi. Başkan Şahin’in bu tutarsız açıklamaları sonrası cevap bekleyen sorular gündeme geldi.

Gelinen süreçte; iş bilmezliklerinden ötürü belediye işçisinin maaşına göz diken belediye yönetimi şimdi de pandeminin ağır şartları altında geçinmeye çalışan esnaf ve vatandaşın cebine göz dikti. Kamuoyunda oluşan tepkiler ise kartopu gibi her geçen gün artarken vatandaşın öfkesi iyice büyüdü.

Bu haber toplam 35835 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum