VALİ TAHİR BÜYÜKAKIN “SÖĞÜT, KURULUŞUN, DİRİLİŞİN VE KURTULUŞUN RUHUDUR”

VALİ TAHİR BÜYÜKAKIN “SÖĞÜT, KURULUŞUN, DİRİLİŞİN VE KURTULUŞUN RUHUDUR”

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katılımlarıyla, 736.'sı düzenlenen “Ertuğrulgazi’yi anma ve Yörük Bayramı törenlerinde bir konuşma yapan...

A+A-

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katılımlarıyla, 736.'sı düzenlenen “Ertuğrulgazi’yi anma ve Yörük Bayramı törenlerinde bir konuşma yapan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, “Söğüt ruhu kuruluşun da dirilişin de kurtuluşun da beslendiği ruhtur” diye belirtti. 
Vali Büyükakın konuşmasının devamında ” Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından Ertuğrul Gazi’ye 1281 tarihinde uç beyliği verildiği günden bu yana da Söğüt’te toy toplanıyor.
Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin, Anadolu’da varoluşumuzun sembolü de olan bu kutlu buluşma o gün bugündür devam ediyor elhamdulillah.”dedi

Vali Tahir Büyükakın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:  "Şeyh Edebali hazretlerinin “Ey Oğul, geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın” nasihatına sıkı sıkıya bağlı olan bizler de her yıl eylül ayının ikinci haftasının sonunda Ertuğrul Gaziyi anıyor, yörük şenlikleri düzenliyor, kutlu Söğüt ruhunu her daim canlı tutmaya çalışıyoruz..
Söğüt ruhu kuruluşun da dirilişin de kurtuluşun da beslendiği ruhtur.
Bu ruh, ışığını ulu erenlerden; gücünü ise, nefsine hâkim olmayı bilen adil beylerden, yiğit alperenlerden ve gözü pek bacılardan alır. Bu ruh, iman ve irfan nurundan ve kadim geleneklerimizden beslenen, aklın ve kalbin eşsiz bir kıvamda buluştuğu, kutlu Anadolu ruhudur. Bu ruh, zaman gelmiş, öze dönüşe ve yeniden dirilişe ilham vermiş, zaman gelmiş kutlu bir direnişe ve muzaffer bir kurtuluşa can vermiştir. Bu ruhtan beslenerek,
Kâh Sultan Alparslan olmuş Malazgirt’te destan yazmışız, Kâh Osman olmuş ulu bir çınarın rüyasıyla uyanmışız, İstanbul’la müjdelenip Fatih olmuş, Mustafa Kemal’le Kurtuluş Destanını yazıp küllerimizden yeniden doğmuşuz. Kuruluştaki ruh ile kurtuluştaki ruh aynıdır. Malazgirtte de Söğütte de Çanakkalede de aynı ruhtan beslendik ve bu ruh kutlu Anadolu ruhudur.
15 Temmuz hain darbe girişimine yiğitçe karşı duran ruh da aynı ruhtur. “Oğul, haklı olduğunda mücadeleden korkma. Bilesin ki, atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler” öğretisiyle yetişen yigitler, o gün, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin liderliğinde korkusuzca şehadete yürüdüler ve tüm dünyaya bu aziz yurdu asla çiğnetmeyeceklerini bir kez daha gösterdiler!
Söğüt Ruhu 400 çadırlık obamızı 7 iklime adaletle hükmeden bir cihan devleti yapan; mazlum milletlere “Türk hasretle beklenendir” umudunu aşılayan ruhtur. Kısaca Söğüt ruhu, bizi biz yapan ruhtur. Dünyanın dertlerinin ilacı bu ruhtadır. Bugün burada yâd ettiğimiz kuruluştadır, diriliştedir, kurtuluştadır. Bu ruhu yaşatmaz ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde devretmeyi başaramazsak, maazallah geçmişimizle birlikte geleceğimizi de kaybederiz. Bu şuurla ve tam bir adanmışlık ve gayretle Söğüt Ruhunu yaşatmak ve yüceltmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Söğüt buluşmalarını gönül coğrafyamızı kuşatacak şekilde genişletmek ister, kelimenin tam manasıyla bir toy toplamak dileriz. Münasip görülür ve destek verilirse, Söğütte her yıl dünya ölçeğinde bir toy düzenlensin, Devlet liderleri, karar alıcılar, bilim ve sanat insanları burada buluşsunlar, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın kaderini ilgilendiren konuları burada görüşsünler, Kısa-orta-uzun vadeli politikalar, stratejiler belirlesinler, 7 asır önce Söğütte yaktığımız kandil dünyayı yeniden ve daha güçlü bir şekilde aydınlatsın diler, tensip buyurursanız, konuya ilişkin çalışmalarımızı sizlere ayrıca arz etmek isteriz.
Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, başta Ertuğrul Gazi olmak üzere, 736 yıl boyunca burada toy kurulmasına vesile olan ama bugün aramızda olmayanları, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu aziz vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum.
Bizleri dirilişin menbaında buluşturan ve bizlere bu diriliş mevsimini yaşatan,
Rabbimize hamdediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Toyumuza teşrif ederek bizleri onurlandıran Sayın Meclis Başkanımıza ve Bakanlarımıza, Bu organizasyonun düzenlenmesine destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza, Bugün Anadolu'nun dört bir yanından akın ederek Ertuğrul tahtında bizlerle buluşan yörük beylerine, yiğitlerimize, bacılarımıza, analarımıza, babalarımıza şükranlarımı sunuyor, 736. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerimizin ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması dilerim.” 


Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.