VALİ SÜLEYMAN ELBAN AĞRI’YA ATANDI

VALİ SÜLEYMAN ELBAN AĞRI’YA ATANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı.Bilecik Valisi Süleyman Elban...

A+A-

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı.
Bilecik Valisi Süleyman Elban Ağrı Valiliği'ne atanırken, ilimiz valilik görevine ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın atandı. 17 Haziran 2016 tarihinde Bilecik Valisi olarak atanan Süleyman Elban, kısa zamanda yaptığı çalışmalar ile Bilecik’te sevilen bir Vali olmuştu. Bilecik’te yaptıkları ve yapmak istediği projeler ile sık sık yerel basına da konu olan Vali Süleyman Elban, özellikle Söğüt ilçesindeki Ertuğrulgazi türbesinde yaptığı uygulamalar ile Söğüt’ün yerli turistlerin akınına uğramasını sağlamıştı. 

Belediye Başkanları ile her ay yaptığı toplantılar, ilçe ziyaretleri, STK ve İş adamları ile yaptığı toplantı ve çalışmalar ile Bilecik’e kısa zamanda hareket getiren Vali Süleyman Elban’ın bir yıllık görev süresinin dolduğu şu günlerde, tayininin çıkması, Bilecik için sürpriz oldu. Osmaneli Haber Gazetesi olarak, Vali Süleyman Elban’a yeni atandığı Ağrı ilindeki görevinde başarılar diliyoruz. 
Vali Süleyman Elban’ın son Valiler Kararnamesi ile Ağrı iline atanmasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın Bilecik Valisi olarak atandı. 

rdjzobju_400x400.jpg
Bilecik Valisi Tahir Büyükakın Kimdir?
1969 yılında Kocaeli’nde doğdu ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit  Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1992 yılında mezun olduktan sonra, 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesinde tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi.
Makro iktisat bilim alanındaki çalışmaları ile 2013 yılında doçent ünvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları vardır. 
2014 yılında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik Görevi'ne atanan Büyükakın son olarak yayımlanan Valiler kararnamesiyle Bilecik Valisi oldu. 
İyi derecede İngilizce bilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yrd. Doç. Dr. Figen Büyükakın ile evli ve üç çocuğu bulunmaktadır.

Bu haber toplam 4125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.