VALİ BÜYÜKAKIN’IN MİSAFİRLERİ ARDAHAN’DAN

VALİ BÜYÜKAKIN’IN MİSAFİRLERİ ARDAHAN’DAN

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ''Biz Anadoluyuz Projesi'' kapsamında Bilecik gezisine katılan 184 öğrenci, Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret...

A+A-

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ''Biz Anadoluyuz Projesi'' kapsamında Bilecik gezisine katılan 184 öğrenci, Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret etti. 

dsc_6587.jpg

Valilik Toplantı Salonu'nda bir grup öğrenciyi kabul eden Vali Büyükakın, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, sorularını yanıtladı. Ailesini özlediği için bir öğrencinin ''Biz uçağa kaçta bineceğiz'', başka bir öğrencinin ''Burayı yönetirken zorlanıyor musunuz?'' gibi soruları cevaplamasının ardından bir öğrencinin, ''makamınızı görebilir miyiz? '' sorusu üzerine çocukları makamı gezdirip, makamına oturtup, tek tek fotoğraf çektirdi. Vali Büyükakın, burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, şöyle konuştu: 

dsc_6666.jpg

''Biz Anadolu projesi aslında bize sadece bir hatırlatma yapıyor. Biz zaten Anadoluyuz. Biz Anadoluyuz, diyerek Anadolu olduğumuzu bir kez daha hatırlamak, bir kez daha aramızdaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek, bir kez daha tek olmak, bir ve diri olmak için programları yapıyoruz. Geleceğimizin teminatı kim? Siz çocuklarımız. Sizler kardeşlik duygularınızı, birliği, ve beraberliği şimdiden çok güzel bir şekilde pekiştirir, aşılarsanız gelecekte ülkemiz çok daha büyük olacak. Bölgesinde ülkemiz çok daha güçlü bir ülke olacak ve dünyaya çok daha güçlü barış mesajları verecek. Dünyada güçlü bir şekilde var olacak. Bizler de sizlerin büyükleri olarak gelecekte ülkeyi emanet etmeden önce elimizden gelen her şeyi yaparak, geleceğe hazırlayarak ve her türlü yatırımı yaparak üzerimize düşen vazifeleri yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Bilecik'imizi beğenmişsinizdir. Bilecik Osmanlının aslında bizim Anadolu'muzun tohumlarının atıldığı Anadolu ruhunun tohumlarının atıldığı bir şehir. Söğüt bizim kuruluşumuzun, dirilişimizin, yükselişimizin ve sonrasında kurtuluşumuzun sembolü olan bir yer. Burası hem dirilişin hem de kurtuluşun şehri. Ardahan'da aynı şekilde bir Serhat şehrimiz. Ardahan'daki çocuklarımız da Bilecik'teki çocuklarımız birbiriyle kaynaştığı zaman, Bilecik ile Ardahan buluştuğu zaman ne oluyoruz biz Anadolu oluruz. Biz neyiz, Anadoluyuz. Biz Anadoluyuz.'' 

dsc_6519.jpg

Ardahanlı öğrenciler daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret ettikten sonra Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ile Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret ederek, gezdi.

Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.