UZMAN DOKTOR AÇIĞINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

UZMAN DOKTOR AÇIĞINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

AK PARTİ BİLECİK İL BAŞKANI FİKRET KARABIYIK ‘UZMAN DOKTOR AÇIĞINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ’

A+A-


Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık Bilecik Yerel Basını ile bir araya geldiği kahvaltıda, önemli açıklamalar yapıldı. 
Kahvaltıda Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem’in Ak Parti İl Başkanına sorduğu, “Osmaneli’de çok güzel bir hastane binası var. Fakat bu hastanede 4 Uzman doktor kadrosu olmasına rağmen 1 dâhiliye uzmanı var. Çocuk Hastalıkları, Kadın hastalıkları ve doğum ile Genel Cerrahi uzmanı kadroları boş duruyor. Dâhiliye Uzmanının da tayini çıktığı yakın bir zamanda gideceği söyleniyor. Osmaneli Devlet Hastanesine Uzman doktor ataması yapılacak mı? Sorusuna Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, “Bu sadece Osmaneli Devlet Hastanesi ile ilgili değil bütün hastanelerimizle ilgili doktor sayısını artırma yönünde Bakanlığımızın kapısını aşındırıyoruz vekilimizle birlikte. En iyi hizmeti verme konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Sonuçta binalar ne kadar iyi olursa olsun, burada esas figür Doktorlarımız. İyi ve sayıca yeterli doktorlarımızın olması gerekiyor. Bunları da artırma yönünde halkımızın taleplerine her zaman karşılık veriyoruz. Fakat mazur göreceksiniz ki bir hastaneyi bir yılda inşa edebiliyorsunuz, fakat bir doktoru bir yılda yetiştiremezsiniz. Uzman bir hekimin yetişmesi 15 yıl sürüyor, bu süreyi kısaltma gibi bir şansımız yok. İlimizi de biz daha güzel yaşanabilir bir hale getirmeye çalışıyoruz, fakat ilimize atanan doktor, bürokrat atandığı şehri ne kadar beğenirse o kadar uzun süreli görev yapıyor. Biz bu standardı artırdığımız sürece, burada ki personel açığımızı kapatacağımızı sanıyorum. Dediğim gibi doktor yetişme ile alakalı bir durum var. Hastane yapma hızı ile doktor yetiştirme hızı aynı değil. Bugün bir Şehir Hastanesini iki üç yılda yapma şansınız var ama içine koymanız gereken doktor sayısı yeri geliyor 30-40 oluyor. Bu eksikliklerimizi bakanlığımız ile sürekli istişare ediyoruz ve tamamlamaya çalışıyoruz” dedi. 
Yine Sakarya Gazetesi Muhabiri Sinan Önce’nin soruduğu,  “Önceki kongrelerde olduğu gibi yine bu kongrelere de tek adayla mı gideceksiniz” sorusuna İl Başkanı Karabıyık, “Genel merkezimizin uzun zamandır uyguladığı bir yöntem bu. Genel merkezin takdiri üzerine hazırlıyoruz biz bu kongreleri. Genel merkez tek aday üzerinden yürümeyi talep ediyor. Burada tabi tek adayla kongre yapınca Neden Kongre yapıyorsunuz diyor insanlar ama burada bir siyasetçi gözüyle baktığınızda, bir siyasetçi parti içerisindeki kırgınlıkların, dargınlıkların kopmaların minimum seviyede olmasını ister. Belki Demokratik bulunmuyor ama burası sonuçta bir siyasi parti bunun bir Genel Başkanı var, bir işleyiş yöntemi var, bu işleyiş içerisinde biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak tek adayla kongreye gitmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Yine tek adayla devam edeceğiz” dedi.   


Bu haber toplam 2216 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.