ÜRÜN ÇOK ARAZİYE GİDECEK YOL YOK

ÜRÜN ÇOK ARAZİYE GİDECEK YOL YOK

Tarım Kenti olan Osmanelili çiftçiler arazi yollarından şikâyetçiler. Her yıl yüz binlerce ton sebze ve meyve üretilen Osmaneli ilçesinde, çiftçiler...

A+A-

Tarım Kenti olan Osmanelili çiftçiler arazi yollarından şikâyetçiler. 
Her yıl yüz binlerce ton sebze ve meyve üretilen Osmaneli ilçesinde, çiftçiler arazi yollarının çok bozuk olmasından, traktörle bir tarlalarına gidip gelememekten, ürünlerinin heba olduğundan şikâyetçiler. 
Selçik köyü sınırları içerisinde bulunan binlerce dönümlük araziye giden yolların traktör dahi gidemeyecek derecede bozuk olması, çiftçileri adeta isyan ettiriyor. Arazi yollarından şikâyet eden çiftçiler, “Osmaneli her türlü sebze ve meyvenin alındığı çok bereketli topraklara sahip. Bu topraklarda alın terimizle yüzbinlerce ton ürün çıkartıyoruz. Üretmede hiçbir sorunumuz yok, fakat tarlalarımıza, bahçelerimize ulaşmada çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yaz mevsimi geldiğinden dolayı, tarlalarımıza şimdi fideleri dikme zamanı. Ömrümüz tarlalarda geçiyor. Fakat arazi yollarımızın son derece bozuk olması bizleri hayli zorluyor. Başta Osmaneli Kaymakamımızdan ve Osmaneli İl Genel Meclisi üyelerimizden bu yollara el atmalarını istiyoruz. Bizler Osmaneli ilçemizde en kaliteli ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Fakat yolların bozuk olması, yolların tozlu çamurlu olması zaman zaman ürünlerimize de zarar veriyor. Karpuz mevsimi geliyor, karpuzumuzu taşıyacak olan kamyonları tarlalarımıza sokamıyoruz. Traktörlerle bir yere taşıyıp, oradan tekrar kamyonlara yüklemek zorunda kalıyoruz. Seçik Köyü sınırları içerisinde bulunan Karabağlar, Çamaltı ve Tekke Altı mevkilerindeki yollarda inanın yürümek bile zor. Yetkililer özellikle İl Genel Meclisi üyelerinin bu yollarla ilgilenmelerini istirham ediyoruz. Aynı zamanda Osmaneli Ziraat Odası Başkanı olan Orhan Uğur’dan ricamız, arazi yollarını gezmeleri, biz çiftçilere yardımcı olmasıdır” dediler. 

58444322_2297632470564109_9184158439981449216_n.jpg

 

Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum