ÜRETİCİ MAĞDUR

ÜRETİCİ MAĞDUR

 Son yıllarda sıkça karşılaşılan tohum, fide ve fidanların sertifikasız, faturasız ve ya adına doğru olmamasından dolayı ciddi kayıplara uğrayan...

A+A-

 

Son yıllarda sıkça karşılaşılan tohum, fide ve fidanların sertifikasız, faturasız ve ya adına doğru olmamasından dolayı ciddi kayıplara uğrayan üreticiler, hakkını nasıl arayacağı konusunda bilgi sahibi değil. Bölgeye uygun olup olmadığı belli olmayan hububat tohumlarını sadece fiyatına bakarak alıp eken çiftçiler dekardan en fazla 150 kg buğday hasat ettiklerini bildiriyor. Bazı fide firmalarından A marka ürün sipariş etmelerine rağmen, hasat dönemi istedikleri çeşidin özelliklerini göstermeyen ürünlerle baş başa kalan üreticiler çaresiz. Anaç konusunda istismara açık olan meyve fidanı konusunda da sertifikasız ürün kullanımı nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanıyor.

Bu konuda, bölgeye uygun çeşitlerin talep edilmesi kadar, sertifikalı tohum-fide-fidan satış yetkisi olan yerlerden alışveriş yapılmasının mecbur olduğunu bildiriyor. Bunun da zaman zaman yetersiz kalabileceğini bildiren yetkililer alınan ürün her ne olursa olsun faturasının teslimat esnasında istenmesini, aksi taktirde yasal yolların açık olmadığının altını çiziyor.

Bu haber toplam 1806 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.