ULUSLAR ARASI TİYATRO FESTİVALİNİN GALASI  KIZ KULESİ'NDE YAPILDI

ULUSLAR ARASI TİYATRO FESTİVALİNİN GALASI KIZ KULESİ'NDE YAPILDI

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali'nin Gala Gecesi, İstanbul Kız Kulesi'nde gerçekleştirildi....

A+A-

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali'nin Gala Gecesi, İstanbul Kız Kulesi'nde gerçekleştirildi. Görkemli galaya birçok ünlü isim katılırken ilimiz protokolü de galadaki yerini aldı. Gala gecesinde Kristal Çınar ödülleri da sahiplerine verildi. 

4-111.jpg

Geceye oyuncu Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Kayra Şenocak, Güldüy Güldüy Show Ekibi ve birçok ünlü sima katıldı. Oyuncu Kayra Şenocak, Behzat ve Süheyl Uygur Kardeşler ve Güldüy Güldüy Show Ekibi, Kristal Çınar Ödülünün sahibi oldu. Ünlü oyuncular ödüllerini Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın elinden aldı.

Festivalde ödül alan ünlü sunucu oyuncu Behzat Uygur, “Bu festival ülkemizin önemli tiyatro festivallerinden oldu. 12’nci yılında Türkiye ve dünyadan önemli tiyatrolar geliyor. Bu yıl programımızdan dolayı festivalde olamayacağız ancak izlemeyi de çok isterdim Othello’yu getiriyorlar. Festivalde biletler şimdiden tükenmiş durumda. Bunlar sanat adına yapılması gereken işler” dedi.

Kardeşi Behzat Uygur ile birlikte ödül alan oyuncu Süheyl Uygur çocukların tiyatroya gitmeleri gerektiğini belirterek, “Çocukların illa oyuncu olması şart değil. Yazar olabilirler başka şeyler olabilirler. Çocukların o yaşta tiyatro yapmaları ya da tiyatroya gitmeleri ufuklarını geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

"Bu festival Türkiye için önemli bir festival" diyen oyuncu Kayra Şenocak ise, "Çünkü dünyadan pek çok tiyatronun da geldiği bir festival. 10’uncusundan beri varım bu festivalde. Her geçen sene üstüne ekleyerek devam ediyor. Bunda tabi başkanımızın da çok önemli katkısı, tiyatroya olan sevgisi var. Tabi bizi çok mutlu ediyor. Gönül ister ki bütün belediyelerimizin tiyatroya ilgisi alakası artsın” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.