ÜÇ AYLAR MANEVİ DOYUM MEVSİMİDİR

ÜÇ AYLAR MANEVİ DOYUM MEVSİMİDİR

AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ ÖZKAN “ÜÇ AYLAR MANEVİ DOYUM MEVSİMİDİR”

A+A-

Mübarek üç ayların başlaması vesilesiyle Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Özkan bir mesaj yayınladı. İl Genel Meclisi Üyesi Özkan yayınladığı mesajında;
“Bugün, dini gelenekte üç aylar diye bilinen, ''mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimine giriyoruz.  Yüce Rabbimiz, mekânlar içinde kutsal mekânlar; zamanlar içinde de kutsal zamanlar yaratmıştır. Yarattığı mukaddes zamanlardan birisi de; ‘üç aylar’ dediğimiz kameri aylardan “Recep, Şaban ve Ramazan” aylarıdır. Bu mukaddes aylar, aynı zamanda mübarek gecelerle doludur. Recep ayında; Regaib ve Miraç gecesi; Şaban ayında Berat gecesi; Ramazan ayında bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi mevcuttur. 
Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir ilerleme kaydettiği günümüz dünyasında; ferdi ve ailevi mutluluğu, toplum hayatını, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde bir arada yaşamayı tehdit eden pek çok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bunun etkileri, bireysel ve sosyal hayatımızda her geçen gün daha yakından hissedilmektedir. 
Toplum hayatında insanlar arası ilişkilerde sevgi, saygı ve hoşgörü son derece önemlidir. Sözü edilen bu değerler toplumsal huzur, güven ve barışın ana unsurlarıdır. Bu değerlerin güçlü olduğu sosyal ortamlarda hayat daha huzurlu ve güvenlidir, zayıf olduğu ortamlarda da hayat endişeli, huzursuz ve güvensizdir. O nedenle huzurlu bir toplumsal ortamın oluşmasında manevi ortamlara ihtiyaç vardır. Zira idrak ettiğimiz Üç Ayların manevi atmosferi insanların tutku ve ihtiraslarını dizginleyerek yumuşamasına ve ahlaki değerler çerçevesinde davranılmasına imkân sağlar. 
Tarihte olduğu gibi bugünde toplumlumuz yediden yetmişe üç aylar geldiğinde hayatına olumlu anlamda yeni bir istikamet vermektedir. 
Üç aylar kalplerimizin manevî doyum ve duyum mevsimidir.  Bu aylarda barış, kardeşlik, saygı, sevgi, şefkat, merhamet, yardımlaşma vb. değerler, benliğimize yeniden dolar, âdeta tazeleniriz. 
Üç Aylar, iyiliği emretmek kötülüğü hayatımızdan uzaklaştırmak, nezih imkânlardan herkesin istifadesini düşünmek demektir de aynı zamanda. Güzellikler paylaşıldıkça çoğalır. Üç Aylarda değişik usul ve üslûplarla bir şekilde bu ayların ruhaniyetini insanlığa manevi bir ziyafet olarak armağan edebilmeliyiz. 
Bu vesileyle başta Osmanelili Hemşehrilerimiz olmak üzere Türk ve İslam dünyasının, Üç Aylarını kutluyor; Üç Ayların milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. 


Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.