TÜRKİYE’DE İLK VE TEK TESİS OLACAK

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK TESİS OLACAK

Önümüzdeki günlerde Osmaneli ilçesinde yapımına başlanacak olan TAYRAŞ fabrikası ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Osmaneli Belediyesi...

A+A-

Önümüzdeki günlerde Osmaneli ilçesinde yapımına başlanacak olan TAYRAŞ fabrikası ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Osmaneli Belediyesi Necla Hanım Konağında yapılan toplantıya, Tayraş fabrikası Yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile birlikte, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Daire Başkanı Ahmet Varış, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Özkan, Petrol Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Niyazi İlter, Tayraş fabrikasının Alman Ortağı Michael Zacharias, projede yer alan mühendisler ve fabrikanın kuruluşunda bulunacak firmaların yetkilileri katıldılar.

tayras.jpg 

Toplantının açılış konuşmasını Tayraş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hidayet Tekneci yaptı. Kurulacak olan fabrika ile ilgili olarak kısaca bilgi veren Tekneci, Tayraş Yönetim kurulunu ve yabancı ortaklarını tanıttı. Toplantıda bir konuşma yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli’ye Sanayi alanında bir değer daha kazandırıyoruz. Daha yolun başındayız. Tayraş fabrikası yakın bir zamanda inşaata başlanacak ve üretime geçecektir. Hem ilçemiz, hem de ülkemiz ekonomisine büyük katkıları olacak fabrikanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

20229805_1896642210552313_1176074290372741417_o.jpg

Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’da yaptığı konuşmada, “Osmaneli’de yatırıma hakikaten ihtiyaç var. Osmaneli ulaşım ağlarıyla, coğrafi yapısıyla tam bir cazibe merkezi. Ayrıca bir tarım kenti olan Osmaneli’ye kurulacak olan bu fabrikanın çevreye zarar vermeyecek olması da büyük bir şanstır. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Dairesi Başkanı Ahmet Varış’da yaptığı konuşmada, “Bakanlık olarak desteklediğimiz bir proje. Atık yağların çevreye çok büyük zararları var. Fakat bu tesiste işlenecek olan ve çevreye de zarar vermeyecek olan Atık Yağların değerlendirilecek olması, hem ekonomimize, hem de çevreye büyük faydaları olacaktır. Osmaneli’ye ve Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

tayras4.jpg

Tayraş Genel Müdürü Aydın Özbey’de Tayraş ile ilgili bilgiler verdi Genel Müdür Özbey, “2009 yılında Türkiye’nin AB müzakereleri kapsamında Çevre Faslını başlatması sonrasında 2011 yılında ülkemizde kullanılmış madeni yağların AB mevzuatı çerçevesinde gelişmiş teknolojiler kullanılarak işlenerek tekrar ekonomiye ve çevreye kazandırarak yüksek kalitede katma değere sahip baz yağlara dönüştürüldüğü yeniden rafinasyon tesisi kurmak üzere buradayız. 45 Bin ton kapasiteli bu tesis, Türkiye’de ilk ve tek tesistir. Bizlerin diğer tesislerle karıştırılmaması gerekir. 120 Milyon TL yatırımla kurulacak olan bu tesis, istihdam açısından da en büyük tesis olacaktır. Sistem tamamen kapalı devre çalışıyor. Bacasından duman çıkmayacak, dışarıya herhangi bir atığı ve kokusu olmayacaktır. En kısa sürede temeli atarak tesisleri kurup, üretime başlamak istiyoruz. Bizlere her konuda yardımcı olan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

tayras3.jpgtayras2.jpg

Bu haber toplam 7469 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.