TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye Kadınlar Şampiyonası'nda kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Bilecik satranç sporcusu 14 yaşındaki İpek Duru, gözünün Dünya Şampiyonluğuna...

A+A-

Türkiye Kadınlar Şampiyonası'nda kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Bilecik satranç sporcusu 14 yaşındaki İpek Duru, gözünün Dünya Şampiyonluğuna dikti. 
Geçtiğimiz gün Antalya'da bir otelde düzenlenen Türkiye Kadınlar Şampiyonası'nda Bilecik'i temsilen katılan 1308 Osmaneli Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı oyuncusu 2004 doğumlu İpek Duru, kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Yapılan turnuva hakkında bilgi veren sporcunun Baş Antrenör Cumhur Babaoğlu, Antalya'dan büyük bir başarıyla döndüklerini belirterek, "İlimiz satranç takımlarından 1308 Osmaneli Belediye Spor oyuncusu 2004 doğumlu İpek Duru Kategorisinde birinci gelerek hem kulübüne hem de Bilecik iline gurur yaşatmış oldu. Her yıl 8 Mart'ı kapsayarak düzenlenen ve ülkenin en iyi kadın sporcularının yarıştığı satranç turnuvası geçen sene olduğu gibi yine Antalya’da düzenlendi. Genç yetenek İpek Duru ayrıca bu başarısıyla 80 reyting puanı arttırarak kendi kariyeri açısından yeni bir sayfa açmış bulunmakta" dedi. 
"Hedefim Dünya Şampiyonu olmak" 
Minik satranç sporcusu İpek Duru ise; gelecekte hedefinin Dünya Şampiyonu olmak olduğunu söyleyerek, "Başta aileme, bölgenin en güçlü takımını kuran Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'e, Satranç Antrenörüm Cumhur Babaoğlu’na ve Kulüp Yönetici Fikret Atapay’a teşekkür çok teşekkür ederim. Üzerinde çok emekleri oldu. Böyle bir başarı ile döneceğimi inanıyordum. Ailem de ve antrenörüm de bana çok güveniyordu. Şimdi hedefim düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına katılarak, kategorimde bir şampiyonluk daha yaşamak" dedi. 


Bu haber toplam 2796 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.