TÜM MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

TÜM MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

MECLİS TOPLANTISINDA KONUŞAN BAŞKAN ŞAHİN "TÜM MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

A+A-


Osmaneli Belediye Meclisi 08 Mayıs 2018 Salı Günü aylık olağan toplantısını yaptı. Her zaman olduğu gibi Ak Parti, MHP, CHP ve Bağımsız üye oybirliği ile karar verdi. Osmaneli belediye meclisinde üyeleri bulunan tüm partiler Belediye Başkanı ile birlikte oluşturdukları birlik ve beraberlik içinde hareket etme alışkanlığı bu meclis toplantısında da kendini gösterdi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin meclis toplantısının açılışında belediye gündemindeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan yaptığı açıklamada; “Şehir içi 4,5 km. lik şehir içi bölünmüş yol, aydınlatma, tretuvar, çevre düzenlemesi ve NATO Boru hattının deplase edilmesi çalışmalarının Mayıs ayı sonuna kadar düzenlenecek. Eğitim yatırımları da İmam Hatip Orta Okulu tamamlandı öğretime başladı. Çok Programlı Lise inşaatı tamamlandı önümüzdeki dönem eğitimin hizmetine girecek. Balaban İlk Öğretim Okulunun İnşaatı hızla devam ediyor. Kız Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlanmak üzere. Anadolu Lisesi depreme dayanıklılık inşaatı bitti. Okul Öncesi Eğitim için yapılacak okulun arsasını teslim ettik, yatırım başlayacak. Cumhuriyet Orta Okulu için testler devam ediyor. Kapalı spor salonu için vereceğimiz yer hazır. İmam Hatip Lisesi inşaatı için belediyemiz yer temin ediyor. Kısaca Eğitimde Osmaneli’de her şey yenilendi.
Hal, Otogar, Akaryakıt İstasyonu yatırımımız devam ediyor. Tarım kredi Kooperatifimizi daha etkin hale getiriyoruz. Yeni Hal Tesisimizde Tarım Kredi Kooperatifimiz 3 Dükkân kiralıyor. Beşevler Paketleme ve Kurutma Tesisimizde kooperatifimizle birlikte Migros, Carfursa ve diğer büyük Mağazalar için paketleme yapılacak. Hal binamızda 10 Dükkân kiralama yolu ile Alıcı buldu. Osmaneli Belediye Şirketimizde bu yıl halde kendi işyerinde sebze meyve alımlarına başlayacak.
Sanayide sanayi parsellerimize ilgi çok yoğun oldu. Gebze OSB Osmaneli de yatırım için çalışmalarını yapıyor. Ekol Alüminyum AŞ, Tepsan Makine AŞ, Tayraş Maden Yağları AŞ, Dünyalar Vagon AŞ, yatırımlara başladı. Sezersan-Delta AŞ yatırımlarına devam ediyor. Sanayileşmede Osmaneli belediyesi hedeflerine ilerliyor.
Turizmde Osmaneli konakları Restorasyonuna devam ediyoruz. Yılsonuna kadar 50 adet konağın Restorasyonu tamamlanacak. Yıldırım Beyazıt-Hamide Hatun Camii Restorasyonu tamamlandı. Kilisemizin Restorasyonuna başlanılacak. Tarihi Çarşıyı ayağa kaldırıyoruz. Spor turizminde de varız. Üniversitelerle işbirliğimiz devam ediyor” dedi.
Bu açıklamalardan ve bilgilendirmeden sonra aylık olağan meclis toplantısının gündemine geçildi. Başkan Münür Şahin Gündem Maddesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi önceki toplantımızda mali durumumuzdan bahsetmiştim ve sizleri bilgilendirmiştim. Kısaca mali tablolarımızın açıklamasını bir kez daha sizlere anlatmak istiyorum. Bu dönemde Osmaneli Belediyesinin Aktif toplamı(varlıklarının toplamı) 64 Milyon TL. 2014 Mart ayından bugüne Belediyemizin varlıklarını 4 kat arttırdık. Varlıklarımızı 4 kat arttırırken belediyemizin borçlarını da 2 Milyon TL azalttık. Osmaneli Belediyesi 2017 yılında 30 Milyon TL gelir tahakkuk ettirdi. Bu gelirin 4 Milyon TL si 2018 yılında tahsil edilecek. Osmaneli Belediyesinin 2017 yılı giderleri ve yatırım harcamaları toplamı 22 Milyon TL oldu. Osmaneli Belediyesi 2017 yılını tarihinde ilk kez faaliyetlerinden 8 Milyon TL olumlu fark(kar) elde etti. Kısacası 2017 Osmaneli Belediyesi için son derece verimli bir yıl oldu. Varlıklarımız 4 kat artarken, borçlarımız 2 Milyon TL azaldı. Osmaneli Belediyesi örnek bir model oldu.
Tüm bu güzel mali sonuçları, Cumhuriyet tarihinin tüm dönemlerinin üzerinde yatırım tutarını bu dönemde gerçekleştirdik. Tüm belediye meclis üyelerimizin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi bu bereketli sonuçları doğurdu. Belediye meclis üyelerimize bu birlikte hareketleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Münür Şahin'in bu konuşması sonrası "kesin hesap maddesi" oylandı. Tüm siyasi parti meclis üyeleri oybirliği ile maddeyi kabul etti.


Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.