MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

TRANSFER Mİ? ALT YAPI MI?

A+A-

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere 4,5 ay gibi bir zaman kaldı. Seçimler yaklaştıkça, bazı partiler sakinliklerini ve sessizliklerini korurken, bazı partilerde telaş mevcut. 

Ben seçimleri 5 yılda bir yapılan maça, siyasi partileri de maça çıkan takımlara benzetiyorum.  Maçlar 5 yılda bir olduğundan Derbi havasında ve çok heyecanlı geçiyor. Hem maça çıkan kadrolar, hem takım yöneticileri, hem de takım taraftarları açısından bu maçların önemini anlatmaya gerek yok. 

Yukarıda da dediğim gibi, 31 Mart 2019 tarihinde oynanacak maça bazı takımlar maç öncesi telaşıyla, bazıları da sessiz ve sakin bir şekilde hazırlanıyorlar. Her maç öncesinde olduğu gibi bu maç öncesinde de bazı Takımlarda bazıları dışarıdan oyuncu transfer etmeye çalışıyor, bazıları da transferlerini yaptı bile.  Bazıları da alt yapılarından yetiştirdikleri ile maça hazırlanıyor. Takımların maça yeni trasfer takım kaptanları ve oyuncuları ile mi, yoksa eski takım kaptanları ve oyuncuları ile mi çıkacaklarına karar verecek olanlar da takımın üst düzey yetkilileri. Bazı takımlar takımı oluşturabilmek için Temayül yoklamasına, bazılarıda taraftarları ile ön seçime gidecekler. Üstteki yöneticiler bu temayül ve ön seçimlere ne kadar sadık kalacaklar, ne kadar uyacaklar bu henüz belli değil. Temayül yoklamasını üsttekiler kendilerine göre mi değerlendirecekler, yoksa çıkan sonuca göre mi işte burasını kestirmek zor. Dedik ya 31 Mart 2019’da bir maç var. Bu maçı sakin kalan, daha akıllıca hareket eden, yanlış yapmayan takım kazanacak. Bu takım, A olur, C olur, İ olur, M olur, orasına halk karar verecek ama halk takımların kadrolarına ve takım kaptanlarına da bakacak. O yüzden tepedekiler takım kadrolarını iyi belirlemeli ve takım kaptanlarını iyi seçmeli. Kendi içlerinde yaşayacakları takım kaptanlığını ve kadroyu belirlemede atacakları her yanlış adım, o takımı alt kümeye düşürür. Takımın taraftarlarının istemediği kadro ve takım kaptanı ile sahaya çıkanlar, kendi taraftarlarından istedikleri tezahüratları ve destekleri alamazlar. Burada takımın taraftarlarının sözü de çok önemli. Üsttekiler ben yaptım oldu mantığından vaz geçip, taraftarlarada fikirlerini sorarlarsa, daha düzgün bir kadro ile sahaya çıkmaya ve maçı oynamaya hazır olurlar. Taraftarın istemediği hiçbir yöneticinin, teknik heyetin ve futbolcunun takımda başarılı olma şansı yoktur. O ndenle taraftarların fikirleri çok önemlidir. Taraftarını dinlemeyenler geçmişte çok maç kaybettiler, şimdide dinlemezlerse yine kaybetmeye mahkûm olurlar. 

Takımlar 31 Mart maçının kadrolarını Aralık ayı başında belirleyip yavaş yavaş antrenmalara başlayacaklar. Tarftarlar da bu antrenmaları elbetteki izleyecekler ve takımları görecekler. Takımların, özellikle Takım Kaptanları taraftarın daha çok gözüne batacak. Onların geçmişte gösterdikleri performans ile gelecekte gösterecekleri performansı tartacaklar. 31 Mart maçında da ona göre takımlarını destelekleyip, tezahüratlarını yapacaklar. 31 Mart’ta yeni transfer edilen takım kaptanı ve oyuncuları sahaya süren mi, yoksa alt yapıdan yetişenleri sahaya süren takım mı kazanacak? Allah o güne kadar ömür verirse hep birlikte 31 Mart’ta bunu göreceğiz. Fakat takım yöneticileri şunu unutmasınlar. Takım kaptanı ve oyuncular kadar, takımın taraftarları da maçı kazanmada en büyük faktör olacaktır. Taraftarını göz ardı eden, taraftarına kulak tıkayan, taraftarını yok sayan, taraftarının istemediği oyuncularla sahaya çıkan takımlar her zaman kaybetmeye mahkûmdurlar ve Alt lige düşerler. Benden söylemesi.  

Hoşça Kalın, Dotça Kalın.

 

Bu yazı toplam 1409 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.