TOKİ İLE OTOPARK SIKINTISI ORTADAN KALKACAKTIR

TOKİ İLE OTOPARK SIKINTISI ORTADAN KALKACAKTIR

OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN “TOKİ İLE OTOPARK SIKINTISI ORTADAN KALKACAKTIR”

A+A-

Osmaneli ilçesinin konut sorununu büyük ölçüde çözecek olan, Şehrin merkezinde yeni bir çarşının ve bu çarşı ile merkezdeki hareketliliğin artmasına sebep olacak olan TOKİ konutları, Temmuz ayı sonu itibariyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. TOKİ Konutları ile ilgili olarak Gazetemize özel bir açıklama yaptı.

toki-ile-otopark-sikintisi-ortadan-kalkacaktir.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “TOKİ Konutları Osmaneli için özel bir projedir. Bugün TOKİ konutları ile Osmaneli ilçemizin çarşısını oluşturuyoruz. 100 konut 15 civarında da dükkân bulunmaktadır. İnşaat çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah Temmuz ayı sonuna kadar bitmiş olacaktır. Bu konudaki önemli hususlardan biri de, TOKİ’den konut alanların ödemeleri de önümüzdeki Mayıs ayında başlayacaktır.  Dükkânlar ise inşaatları bittikten sonra ihale yolu ile satılacaktır. TOKİ İnşaatlarının bitmesi ile birlikte Osmaneli merkezindeki en önemli problemi de ortadan kaldırmış olacağız. Burada çok büyük bir alan oluşacak. Bu alanı ise otopark olarak kullandıracağız. TOKİ konutlarının şehrin merkezine yapılması ile ilgili olarak, trafik sıkışıklığının meydana gelecek olması iddia edilse de böyle bir durum olmayacaktır. TOKİ konutları ile Osmaneli ilçemizde yeni bir çarşı oluşacaktır.

toki-ile-otopark-sikintisi-ortadan-kalkacaktir-2.jpg

Belediyemizin yapmış olduğu binalar ile birlikte bu alan daha da hareketlenecektir. Çarşı merkezinin burada olması, tarihi çarşımızı unuttuğumuz anlamına gelmemelidir. Yeni oluşacak çarşı ile, tarihi çarşıyı entegre hale getireceğiz. Tarihi çarşıdaki konak ve tarihi evlerin büyük bir kısmı bu yılın sonunda tamamlanacaktır.  Şu anki otogar alanımızı Osmaneli’ye gelecek Turist otobüslerine tahsis edeceğiz. Gelenler otobüslerini bu alana çekerek, karşıya yani Sakarya Caddesine, oradan kilisenin bulunduğu alan, Balaban meydanına yürüyecekler, buradaki tarihi evleri ve konakları gezenler, Balaban meydanından ilerleyerek, yeni oluşacak çarşımızı da gezme fırsatını bulacaklardır. Osmaneli’nin gelişimini, Tarih ile bugünü birleştirerek yapıyoruz. Osmaneli’ye gelenler, Osmaneli ilçemizin hem dününü, hem de bugününü yaşama fırsatını bulacaklardır. Hiç kimse merak etmesin ki, Osmaneli’nin geleceği, dünden daha iyi ve daha güzel olacaktır. Osmaneli ilçemiz çok kısa bir zamanda bölgemizin parlayan yıldızı haline gelecektir” dedi. 

Bu haber toplam 2893 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum