TMO’NUN AÇILMASI BUĞDAY FİYATLARINI ARTIRDI

TMO’NUN AÇILMASI BUĞDAY FİYATLARINI ARTIRDI

Bilecik’te ilk olarak Osmaneli Haber Gazetesinin dile getirdiği ve konuyla ilgili olarak yapmış olduğu haberlerden sonra, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık...

A+A-

Bilecik’te ilk olarak Osmaneli Haber Gazetesinin dile getirdiği ve konuyla ilgili olarak yapmış olduğu haberlerden sonra, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Toprak Mahsulleri Ofisine  (TMO) buğday alımı için yaptığı yazılı başvuru, siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin girişimleri TMO Eskişehir müdürlüğünün gayretleri sonucunda, ilimizde 18 Temmuz 2017 tarihinden itibaren buğday alımına başlanılmıştır.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) nun ilimizdeki alım yerini sürekli ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

TMO'nun Pelitözü Köyünde açtığı buğday alım yerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü Yıldız muhtar ve üreticilerle görüşerek kantara gelen buğdayları inceledi. Yapılan inceleme ve görüşmelerde İl Müdürü Yıldız şunları söyledi;

“İlimizde 120-1450 m rakım arasında buğday üretimi yapılmaktadır. Bu yıl yağış miktarlarının ve zamanlamasının uygun olması sayesinde buğday verim ve kalitesinin de geçen yıla göre çok daha iyi olup; bölgesel olarak değişmesine rağmen ortalama verimin 400-800 kg/da olduğu gözlenmiştir.

Ofisin alım yapıyor olması gerek buğdayını buraya versin veya vermesin ilimiz çiftçisi olarak fiyat açısından çok büyük avantaj sağlamaktadır. Ofis açılmadan önce piyasada tonu 700 lira düzeyinde seyreder iken TMO' nun açılması ile aldığı buğday fiyatları 840-940 lira arası değişim göstermektedir” dedi.

Cumalı Köyü muhtarlığının düzenlemiş olduğu Harman Pilavı etkinliğine de katılan İl Müdürü Yıldız, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ziraat Odası başkanı ve diğer katılımcılarla buğday tarlarında ve biçerdöverlerde çeşitli incelemelerde bulunarak dane kaybı ile biçerdöver operatörlerine yüksek biçim konusunda gerekli uyarıları yaptı. Köy Muhtarı Zeki Tetik ve çiftçilerle görüşmelerde bulundu. Tarlaların taşının temizlenmesi dane ve saman kaybını önleyecektir. Anız yakmanın yanlışlığını ve yasak olduğunu da hatırlattı.

İl Müdürü Yıldız, “Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diler, ofisin açılmasında katkısı olan herkese çiftçimiz adına teşekkür ederim" dedi.

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.