TARIMDA "EKMEK KAPISI" KÖY

TARIMDA "EKMEK KAPISI" KÖY

Sakarya Vadisi'ndeki Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Ciciler köyünde, yaklaşık 10 bin dönümlük arazide ürün elde eden üreticiler, yüzlerce tarım...

A+A-

Sakarya Vadisi'ndeki Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Ciciler köyünde, yaklaşık 10 bin dönümlük arazide ürün elde eden üreticiler, yüzlerce tarım işçisini istihdam ediyor.

ciciler-koyu-(1).jpg
Yaz ve kış sezonunda karpuz, kavun, şeftali, domates, elma, armut, salçalık biber, ayva, ıspanak, pırasa, karnabahar, lahana, brokoli ve soğan gibi çok sayıda ürünün elde edildiği köyde, günlük ortalama 200 tarım işçisi evinin geçimini sağlıyor. 

tarimda-ekmek-kapisi-koy-(1).jpg

Osmaneli Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kurucular Kurulu Başkanı Ertuğrul Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaneli ilçesinde yaz ve kış sezonunda tarımın aralıksız devam ettiğini anlatarak, farklı kentlerden tarım işçilerinin bölgeye geldiğini söyledi.

tarimda-ekmek-kapisi-koy-(3).jpg
Üreticilerin hem kazandığını hem de tarım işçilerine istihdam sağladığını belirten Ünver, şöyle konuştu:
''Köylerimizde hem kışlık hem yazlık sebze ve meyveler ekiliyor. Çok sayıda işçiye de iş imkânı sağlanıyor. Elma bahçesinde Mardin'den ekmek davasına çalışmaya gelmişler. Tabii ki bize de tarlada, arazide çalışacak insan lazım. Sadece Ciciler köyünde günde en az 200 kişi çalışıyor. Mardin'den, Diyarbakır'dan, Şanlıurfa'dan ve çevre illerden tarım işçileri geliyor. Her gün yatılı işçiler de var. Çiftçi para kazanırsa, bir sürü insan da çalışmış oluyor."

tarimda-ekmek-kapisi-koy-(2).jpg
Elma üreticisi Aysun Öztürk de yaz kış devamlı çalıştıklarını belirterek, "Emeğimizin karşılığını alacağımıza inanıyoruz. Hepimizin buna ihtiyacı var. Biz ne kadar çok kazanırsak bizimle çalışan işçilerimiz de kazanmış olacak. Sıcak, soğuk demeden çalışmaya devam ediyoruz.'' dedi (AA)

Bu haber toplam 2991 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.