“TARIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

“TARIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

31 Mart Yerel seçimlerinde Osmaneli’de Bağımsız Belediye Başkan adayı olan Münür Şahin, köy gezilerine başladı. Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı...

A+A-

31 Mart Yerel seçimlerinde Osmaneli’de Bağımsız Belediye Başkan adayı olan Münür Şahin, köy gezilerine başladı. Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı ve Osmaneli Bağımsız İl genel Meclisi Üyesi adayı Hayati Kaba ile birlikte Ağlan ve Beşevler köylerine ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı konuşmada; “Osmaneli Köyleri ilimizin en kalabalık köyleridir. İlimizde en çok köy nüfusu Osmaneli Köylerinde yaşıyor. Osmaneli’nin 27 köyünde toplam nüfusu 6.000 kişi civarında.
Bilecik ilinin Antalya'sı olarak nitelendirilen ve İklimi, sulanabilir arazilerinin %60 oranını geçtiği ilçemizde Tarımla uğraşan nüfus ilçe merkezimiz dâhil 13.000 kişi civarında. Karpuz, domates, şeftali, ayva başta olmak üzere Osmaneli sebze ve meyva üretim merkezi.

tarima-buyuk-onem-veriyoruz-2.jpg
Osmaneli de son dönemlerde kanatlı hayvan üreticiliği ve hayvancılık büyük gelişim gösteriyor. Özelliklede kanatlı hayvancılık üretiminde Bilecik ilinde ilçemiz en fazla işletmeye ve en büyük üretim kapasitesine sahip. Yine Osmaneli'de yabancı sermaye ile kurulmuş CP Standart Gıda AŞ en büyük Gıda Sanayimiz ve Kanatlı hayvan kesim ve beyaz et işleme tesisi.
Osmaneli Belediyesi olarak tarıma büyük önem veriyoruz. Beşevler Köyümüzde BEBKA destekleri ile kurduğumuz paketleme, ambalajlama, ayva lokumu, salça, meyva suyu, sebze-meyva kurutma tesisimiz ile bir taraftan tarıma destek olurken diğer taraftanda turizmde gerekli olan yöresel ürünlerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Bitirmek üzere olduğumuz bölgemizin ilk bakanlık onaylı Hal Tesisimizi yakında çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Tarıma büyük önem veriyoruz ve köylerimize her konuda destek oluyoruz. Muhtarlarımızla uyum içinde çalışıyor ve taleplerini karşılıyoruz."dedi.

 

Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.