Tarihin şahitleri ilçeye değer katıyor

Tarihin şahitleri ilçeye değer katıyor

Tarih boyunca 18 medeniyete ev sahipliği yapmış Osmaneli (Lefke), bu medeniyetlerden günümüze kalan bir çok tarihi ve kültürel varlığa sahip konumuyla dikkati çekiyor.

A+A-

Tarih boyunca 18 medeniyete ev sahipliği yapmış Osmaneli (Lefke), bu medeniyetlerden günümüze kalan bir çok tarihi ve kültürel varlığa sahip konumuyla dikkati çekiyor.

İlçedeki Gözetleme Kuleleri definecilik tarafından talan edilmiş olsa bile, Göksu Gözetleme Kuleleri gibi günümüze kadar gelen ve koruma altında tutulan eserler ilçeye büyük değer katıyor.

osmanelinde-tarihin-sahitleri-gozetleme-kuleleri1.jpg

Osmaneli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ”Tarihi eserler her dönemde yapılan tamirat ve bakım çalışmaları ile korunmaya çalışılmıştır. Bu nedenle bir çok tarihi varlık bilinen dönemin çok önceleri dönemlere ait olmaktadır. Göksu Gözetleme Kulelerinin varlığı tarihçilerin görüşüne göre Roma, Bizans, Selçuklu dönemlerine uzanmaktadır. Osmaneli ilçemizde eşit aralıklarla yapılmış bir çok gözetleme Kulesi kalıntısı bulunmaktadır. Özellikle İzmit Körfezinden itibaren hareketlerin izlendiği, haberleşmenin sağlandığı Gözetleme Kuleleri Samanlı Dağlarından başlayarak ilçemize uzanmakta ve ilçemizden sonrada devam etmektedir.

Osmaneli ilçemiz sınırları içinde yer alan gözetleme kuleleri, İpekyolu,Hac Yolları,Roma Ordu Yolu, Sufi Yolu ve Anadolu’ya ilçemizden geçerek uzanmakta olan tüm yollar için güvenliğin ve haberleşmenin sağlanmasında önemli değere sahiptir. Başkan Münür Şahin, Göksu Gözetleme Kulelerinin ilçe için önemli tarihi varlıklarından biri olduğunu söyleyerek,Osmaneli her dönemde önemli bir yerleşim yeri ve yolların buluştuğu bir lojistik merkezi olarak Bilecik’in, bölgenin ve Türkiye’nin değeri olduğunun altını çizdi.” ifadeleri kullanıldı. 

Bu haber toplam 2989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.