Tarihi Kervansaray Turizme Kazandırılacak

Tarihi Kervansaray Turizme Kazandırılacak

Osmaneli’nde buluna tarihi “Lefke Rüstem Paşa Kervansarayı”nın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Bu bağlamda Osmaneli’nde gelen Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Haluk Yıldız incelemelerde bulundu.

A+A-

Osmaneli’nde buluna tarihi “Lefke Rüstem Paşa Kervansarayı”nın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Bu bağlamda Osmaneli’nde gelen Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Haluk Yıldız incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Yıldız’a Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile belediye yetkilileri eşlik etti.

tarihi-kervansaray-turizme-kazandirilacak1.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kervansarayı turizme kazandırmak istediklerini belirterek, belediyeye ait hisselerin vakıflar bölge müdürlüğüne devrine ilişkin ilk meclis toplantısında karar alacaklarını bildirdi. 

tarihi-kervansaray-turizme-kazandirilacak2.jpg

Münür Şahin, vakıflar bölge müdürlüğü tarafından yapılacak kamulaştırma ve restore çalışmalarının ardından tarihi eserin turizme kazandırılacağını ifade ederek, “Kervansarayımız bu proje ile yıkılmaktan kurtarılacak. Bilecik ve Osmaneli turizmi çok değerli bir kültürel varlığı kazanacak.” diye konuştu. 

tarihi-kervansaray-turizme-kazandirilacak.jpg

tarihi-kervansaray-turizme-kazandirilacak3.jpg

Bu haber toplam 8215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum