Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Osmaneli Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını 01 Şubat 2022 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.

A+A-

Osmaneli Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını 01 Şubat 2022 Salı günü Saat 17.00’da Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında gerçekleştirdi.

Şubat ayı olağan meclis toplantısında 2 gündem maddesi yer aldı. Belediye çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Münür Şahin, ‘‘İlçemizde inşaatı devam eden Osmaneli,Yenişehir,Bursa, Bandırma YHT hattı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hatta verdiği önemle hızla ilerliyor.Osmaneli İstasyonu Bakanımızın açıklamaları ile bir kez daha teyid edilirken Osmaneli lojistik Merkezi olma yolunda önemli bir merkez haline geliyor.

Mevcut Mezarlığımızı yeni arsa alımları ile büyütmeye devam ediyoruz.Bu konuda bize yardımcı olan arsa sahiplerine başta Şeref Ergül ve Hüseyin Ergül olmak üzere teşekkür ediyoruz.

Osmaneli Belediyesi olarak 2014 de göreve geldiğimizden bu yana gayrimenkul almaya devam ediyoruz.Bugüne kadar belediyemize 35 adet konak ve 150.000 m2 Den fazla arsa,tarla kazandırdık.Osmaneli Belediyesini gayri menkul zengini yaptık.Bugün sadece konaklarımızın satış değeri 30.000.000 TL civarında,yine aldığımız arsa ve tarlaların değeri 20.000.000 TL üzerinde.

Genel Başkan yardımcımız Özhaseki’nin dediği gibi Belediyemizin finans kaynağını dönemimizde satın aldığımız konak ve arsalardan elde ettiğimiz gelirle karşılıyoruz.Bu gün gündemimizde olan arsa satışı ile yatırımlarımızın finansmanını sağlayacağız.

Diğer bir gündem maddemizde Belediyemiz Şirketinde süreleri dolan meclis üyeleri yerine yenilerini atamak üzere Belediye Başkanımıza yetki vermek.Bildiğiniz gibi Belediye şirketlerinde sorumluluk her ne kadar atamalarla yönetici müdür ve yönetim kurulu Üyesi atasada Belediye Başkanınıdır.Osmaneli Belediye Şirketi Osmaneli Turizm,Gıda,Üretim AŞ profesyonel anlamda Osmaneli’li şirket Müdürü ve Bekediye Meclis üyelerimizle Belediye Başkanımızın bilgisi dahilinde ve bizzat kendisinin katkılarıyla yönetilmektedir.

Osmaneli Belediyesi her konuda olduğu gibi Belediye Şirketi yönetiminde de örnek alınacak başarılı bir belediyedir.Belediye şirketimizin her faaliyeti,her Yatırımı bizzat belediye başkanımızın sorumluluğunda yürütülmektedir.Belediye şirketi yönetimine ve şirket müdürümüze başarılı çalışmaları için tekrar teşekkür ediyoruz”dedi.

Toplantının devamında gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. CHP' li üyenin ve İyi Partiden bir üyenin katılamadığı toplantıda, Gündemin 1. Maddesinde yer alan ‘‘Encümene Yetki Verilmesi’’ ( Belediyemize ait gayrimenkullerden, 10 yıllık süre ile kiraya verme ve satışı için yetki alınması) Encümene yetki verilmesi maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 10 yıllık süre ile kiraya verme konusu daha sonra oylanmak üzere ertelendi. 2. Maddesinde yer alan Belediye Başkanına yetki verilmesi (1308 Osmaneli Turizm Gıda San. Ve Tic. A.Ş. yönetim Kurulu ataması için yetki alınması) oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısı, Saat 18.00’da sona erdi.

subat-ayi-olagan-meclis-toplantisi-ic.jpgsubat-ayi-olagan-meclis-toplantisi-ic-2.jpg

Bu haber toplam 2838 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.