SON VEDA ZİYARETİ ERTUĞRUL GAZİYE

SON VEDA ZİYARETİ ERTUĞRUL GAZİYE

Ağrı Valiliği görevine atanan Vali Süleyman Elban, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesine veda ziyareti gerçekleştirdi. Son ziyaretini Ertuğrul Gazi Türbesine...

A+A-

Ağrı Valiliği görevine atanan Vali Süleyman Elban, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesine veda ziyareti gerçekleştirdi.
 Son ziyaretini Ertuğrul Gazi Türbesine yapmak istediğini ifade eden Vali Elban, "Son ziyaretimizi, tarihi açıdan ve bizim için çok önemli olan Söğüt'e yapmak istedik. Dedemiz Ertuğrul Gazi ile vedalaştık. 

dsc_0719.jpg

Bu tarihi ilçemizde başlanan projeler, inşallah yeni valimizle, belediye başkanımızla, kaymakamımızla devam edecektir." dedi.
Vali Elban'a, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay ve Belediye Başkanı Halil Aydoğdu eşlik etti. Vali Süleyman Elban, diriliş ve kuruluş ruhunun daha canlı yaşatılması, gelen misafirlere ve gençlerimize bu tarih şuurunun daha anlamlı bir şekilde aşılanması ve aktarılması amacıyla hazırlanan proje ile Ertuğrul Gazi türbesinde ‘Saygı nöbeti’ tutan Alp kıyafetli askerlerle de  vedalaştı. 

dsc_0732.jpg
Ertuğrul Gazi’ye olan saygının ifadesi olarak Vali Elban’ın önerisi üzerine,  Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’nın işbirliğiyle hazırlanan proje ile Ertuğrul Gazi türbesinde Alp kıyafetli askerler tarafından ‘Saygı nöbeti’ tutulması kararlaştırılmış, proje kapsamında Söğüt İlçe Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanlığı’nda görevli 9’u Jandarma Uzman Çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere toplam 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreni için görevlendirilmiştir.
Veda ziyaretleri kapsamında Söğüt’e giden Vali Elban, Osmanlı ruhunu ve milli şuurumuzu yaşatmak amacıyla Söğüt ilçesinde ortaokul öğrencilerinden oluşan mehter takımıyla da vedalaştı.
Söğüt Mehteran takımının gösterisini izleyen Vali Elban, ‘’Ulu çınarın köklerinin bulunduğu ilçemizde bu ruh yaşamalı. Bu ruhu yaşatacak olan da yine çocuklarımızdır.’’ dedi.

dsc_0805.jpg

Bu haber toplam 1753 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.