SOĞUK HAVA DEPOSU İÇİN İLK ADIM

SOĞUK HAVA DEPOSU İÇİN İLK ADIM

Hisarcık-Beşevler köyüne soğuk hava deposunda ilk adım atıldı.Osmaneli’nin tarım potansiyeli yüksek olan köylerinden Hisarcık-Beşevler köyüne soğuk...

A+A-

Hisarcık-Beşevler köyüne soğuk hava deposunda ilk adım atıldı.

Osmaneli’nin tarım potansiyeli yüksek olan köylerinden Hisarcık-Beşevler köyüne soğuk hava deposu yapılmasını isteyen köylüler ile Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin bir toplantı yaptı. Bilgilendirme amaçlı yapılan toplantıya, Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Abdullah Tetik ve Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi hocası Prof. Dr. İsa İpçioğlu’da katıldı.

soguk-hava-deposu-icin-ilk-adim.jpg

Köy muhtarı Sezai Demirtaş ve köylüler tarafından karşılanan heyet, köy kahvesinde bilgilendirme amaçlı toplantı yaptı. Köy Muhtarı Sezai Demirtaş toplantının amacını açıkladıktan sonra, İlk sözü alan Osmaneli Belediyesi Sağlık işleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah Tetik, Soğuk hava deposu projesi, yapım aşaması, devletin sağlayacağı katkıları, köylülerin katılım payları hakkında bilgiler verdi.

soguk-hava-deposu-icin-ilk-adim-2.jpg

Ardından söz alan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli Belediyesi olarak tarım konusunda çiftçilerimize ve köylülerimize her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Beşevler köyümüze ebatlama ve paketleme tesisi kazandırmıştık. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giderek Tarım Bakanımız ve Bakan Yardımcımızla Osmaneli tarımı ve çiftçilerimizin durumları ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmeler sayesinde Ankara’dan gerekli destekleri sağlamaya çalışıyoruz. Yine çiftçilerimizin üretmiş olduğu ürünlerin pazarlanması ve daha iyi gelir elde etmeleri için Osmaneli’de Hal binasını 2018 yılının Hasat mevsimine yetiştireceğiz. Sizlerin ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi için soğuk hava deposu konusunda da Osmaneli Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti göstermeye ve desteği sağlamaya çalışacağız. Fakat Soğuk Hava Deposu konusunda esas kararı verecek olanlar siz değerli Beşevler köyümüz sakinlerisiniz. Bizler size ön bilgileri vermek amacıyla bu toplantıyı tertip ettik. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur” dedi. Prof. Dr. İsa İpçioğlu’da soğuk hava deposu olduğunda ürünlerin daha iyi değerlendirileceği, köylülerin ve çiftçilerin bundan karlı çıkacağı konusunda bilgiler verdi.

Toplantı köylülerin kendi aralarında bir kez daha toplantı yapmaları ve soğuk hava deposu yapılması konusundaki kararlarını bir an önce vermeleri kararı alınarak sona erdi. 

Bu haber toplam 2034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.