ŞOFÖRLÜKTEN ÖNCE EĞİTİM ŞART

Osmaneli ilçesinde Cuma günü kurulan halk pazarı dolayısıyla, özellikle, kaymakamlık, Belediye Bainası ve Kapalı Pazar çevresinde trafikte büyük bir...

Osmaneli ilçesinde Cuma günü kurulan halk pazarı dolayısıyla, özellikle, kaymakamlık, Belediye Bainası ve Kapalı Pazar çevresinde trafikte büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. Bu konudan şikayetçi olan vatandaşlar, zaman zaman gazetemizin WhatsAp ihbar hattına şikayetlerde bulunmakta, resimler göndermektedirler. 
Osmaneli’nin en işlek caddelerinden olan Prof. Dr. Yunus Söylet caddesine geçtiğimiz Cuma günü vatandaşlar araçlarını bırakıp, uzun süre kaldırmayarak trafiğin sıkışmasına neden oldular. Bu alanda araç çekilmemsi için Osmaneli Belediyesince dubalar konulmasına rağmen, bu dubalara aldırış etmeyen bazı sürücüler, araçlarını bu dubaların önüne bırakarak, hem araç, hem de yaya trafiğini zor durumda bıraktılar. Gazetemiz ihbar hattına fotoğraf gönderen vatandaşlar, “İnsanlarda kurallara riayet etmemek, sorumsuzluk ve duyarsızlık had safhaya ulaşmış. Bugün Osmaneli’nin pazarı olmasına ve trafiğin yoğun bir şekilde yaşanmasına rağmen, bu kişiler araçlarını bu caddeye bırakarak, insanları rahatsız etmişlerdir. Özellikle Cuma günleri, Kaymakamlık binası ve Belediye Binası önünde trafik ekiplrinin daha yoğun bir şekilde tedbir almalarını istiyoruz.

Araçlarını uygunsuz şekilde park eden, trafik kurallarına uymayanların da tekrardan eğitimden geçirilmeleri şarttır. Bu kişileri herşeyden önce eğitmek gerekir. Her Cuma günü bu alanda trafik yüzünden kavgalar çıkmakta, insanlar birbirleriyle tartışmaktadırlar. Herkes tedbiri Trafik polisinden, Belediye Zabıtasından beklemektedir. Oysa herkes kendi tedbirini alsa, bu trafik keşmekeşliği yaşanmayacaktır” dediler. Bazı araçların PTT karşısında Belediyenin araç park edilmemesi için çakılan dubaların üzerine çıkmaları, bazı dubaları da kırmaları üzerine vatandaşlar, "Bu kadar da olmaz. Belediye onları oraya park edilmemesi için çakmış. Fakat bazıları bunu bile anlayamayacak kadar idrak yoksunu olmuş" dediler. 

 

Güncel Haberleri