AK PARTİ TEMAYÜLLE İLÇE BAŞKANI ARIYOR

 Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Mehfaret Göbekçi’nin istifası ile boşalan ilçe başkanlığına Yönetim içerisinden Yasin Akçay Asaleten atanmıştı....

 Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Mehfaret Göbekçi’nin istifası ile boşalan ilçe başkanlığına Yönetim içerisinden Yasin Akçay Asaleten atanmıştı. Yasin Akçay’ın iki hafta önce asaleten ilçe başkanı olarak atanmasına rağmen, Ak Parti Osmaneli’de İlçe Başkanlığı için temayül yoklaması yaptı. Ak Parti Samsun Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Hasan Basri Kurt’un koordinatör olarak katıldığı temayül yoklamasında Osmaneli Ak Parti İlçe Başkanlığına 7 isim aday olduklarını açıkladılar. Yasin Akçay, Musa Tatlı, Azer Sarı, Ender Kaygusuz, Şükrü Cihan, Alper Karadağ ve Kamilcan Yılmaz’ın aday olarak girdikleri temayül oylmasında, İlçe yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi, Belediye Meclisi üyeleri ile eski ilçe başkanları oy kullandılar.

Oy kullanan her üyenin 3 isim yazdığı oy pusulaları oylama sonucunda Osmaneli’de açılmayarak Koordinatör Milletvekili tarafından Ankara’ya götürüldü. Bazı Ak Partililer ise bu durum karşısında, “Madem Osmaneli’de temayül oylaması yapılıyor, zarflar neden burada açılmıyor. Temayülden kimin çıktığını bizler nerden bileceğiz. Oylama burada yapıldıysa, zarflarda burada açılıp sayılsın. Sandıktan kim çıktı ise bizler de onu başkan olarak kabul ederiz” dediler. Temayül oylamasına katılan Ak Parti Samsun Milletvekili Kurt, oylama sonunda, eski ilçe başkanları ve İl Genel Meclisi üyesi ile tek tek görüştü. Osmaneli Belediye Başkan adaylığı konusunda eski başkanlarla görüştüğü sanılan Koordinatör Milletvekili Kurt’un buradan edindiği izlenimleri Temayül zarfları ile birlikte Ankara’ya Genel Merkeze götürdü. 

Güncel Haberleri