30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Osmaneli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.yıl dönümü  dolayısıyla  kutlama programı düzenlendi. 30 Ağustos sabahı Osmaneli Hükümet Konağı...

Osmaneli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.yıl dönümü  dolayısıyla  kutlama programı düzenlendi. 30 Ağustos sabahı Osmaneli Hükümet Konağı tören alanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması etkinliklerinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Törende Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ve Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün "30 Ağustos Zafer Bayramı" mesajları okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Feramuz Yıldız yaptı.
Yıldız konuşmasında "Bugün, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğine vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazanılan Büyük Zafer'in 96'ıncı yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.


Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu'nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş; yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandırılarak devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak Türk Devleti'nin ve Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırılmış, ebedi hayatı burada taçlandırılmıştır.


26 Ağustos 1922'de başlayan ve tarihimizin en çetin mücadelelerinden biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda kazandığımız Büyük Zafer, milletimizin bağımsızlığına ve  özgürlüğüne tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Türk Milleti, Edebi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlattığı onurlu direniş ve bunun zirvesi olan Büyük Taarruz ile sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşama azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan ederek anıtlaştırmıştır.


Kazanılan bu zaferi muhteşem kılan unsur; erkek,kadın, çocuk,yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Bu zaferle Türk Milleti'nin son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askerleriyle değil, milletiyle topyekün olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır.


Bizlere bu eşsiz zaferi armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamıza sağlayan o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni, onun temel değerlerini, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği korumak ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olmasının en önemli koşuludur.


Bizlere böyle güzel bayramları, Türk Bayrağı altında, huzur ve güven ortamı içinde özgürce kutlama olanağı ve onuru veren başta edebi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanı ve milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, burada bulunan herkesin ve büyük Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."dedi. 
Tören Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı'nın makamında tebrikleri kabulüyle sona erdi.


30 Ağustos Zafer Bayramı Programına Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Jandarma Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Rıza Gazel, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Bölükbaşı, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, AK Parti Osmaneli İlçe Başkanı Mefaret Göbekçi,  Cumhuriyet Halk Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün,  MHP Osmaneli İlçe Başkanı Hayri Teyin, İyi Parti Osmaneli İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, Askeri Personel, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberleri