SELANİKLİLER DERNEĞİNDEN ‘’EZİK İNSANLAR’’ SÖZLERİNE KINAMA

SELANİKLİLER DERNEĞİNDEN ‘’EZİK İNSANLAR’’ SÖZLERİNE KINAMA

Ak Parti'nin Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol, Yalova’da düzenlenen bir basın toplantısında, Yalova’nın seçmen profilini çok iyi bildiğini iddia...

A+A-

Ak Parti'nin Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol, Yalova’da düzenlenen bir basın toplantısında, Yalova’nın seçmen profilini çok iyi bildiğini iddia ederek mevcut yönetime oy vermeyen seçmen için “Batı Trakya’dan, oradan, buradan, kimisi doğudan gelen, kendisini ifade edemeyen ezik insanlar” ifadesini kullandı. Akyol'un bu sözleri kısa zamanda büyük tepki çekerken sosyal medyada konuyla ilgili binlerce tweet atıldı. 
Osmaneli Selanikliler Derneği tarafından Milletvekili adayı Meliha Akyol rencide ve provokatif edici sözlerine karşılık yazılı açıklamada bulunuldu. Osmaneli Selanikliler Derneğinin Söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verildi "
“17.06.2018 tarihinde Ak Parti 2.sıra milletvekili adayı Meliha Akyol'un Yalova basını ile tanışma toplantısında Balkan Göçmenlerine karşı tarih şuurundan yoksun etnisiteye ve ayrıştırmaya yönelik rencide ve provokatif edici sözleri Türkiye Cumhuriyeti toplumunun temel yapı taşlarından biri olan Balkan Göçmenlerinin evlatları olan bizleri derinden üzüntüye boğmuştur. Bu talihsiz açıklamayı yapan şahsın bu sözlerinin partisinin politikası olmadığının samimi kanaatini taşımaktayız Bu kanaatle ilgili şahsa Ak Parti'nin yetkili idari birimlerince gerekli ikaz ve işlemin yapılmasını istirham ediyoruz.
Bu demokrasi anlayışımızın bir tezahürü olan genel seçim atmosferinde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde en büyük arzumuz birlik ve beraberliğimizin teminidir.
Seçme ve seçilme hakkının bile kendisine Trakya'dan gelen bir muhacir tarafından Mustafa Kemal Atatürk 'ün verdiği gerçeğini inkâr eden bir zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk şu sözünü herkese bir daha hatırlatmak istiyoruz
“Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar yani" düşmanla sonuna kadar dövüşenler, çekilen ordunun ricat hatlarını sağlamak içi kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır "


Bu haber toplam 3352 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum