ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMADA %50 KAPASİTE

ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMADA %50 KAPASİTE

Kademeli normalleşme sürecinde şehiriçi toplu ulaşım araçlarında %50 kapasitenin uygulanacağı konusunda Osmaneli Kaymakamlığınca açıklama yapıldı.

A+A-

Kademeli normalleşme sürecinde şehiriçi toplu ulaşım araçlarında %50 kapasitenin uygulanacağı konusunda Osmaneli Kaymakamlığınca açıklama yapıldı. Osmaneli Kaymakamlığınca yapılan açıklamada; 
“%50 kapasite sınırlaması şehir içi toplu taşıma araçları için getirilmiş genel bir kuraldır. Minibüs midibüs veya koltuk  eksiltmesi veya kaldırılması yapılmayan otobüs türü toplu ulaşım araçlarında %50 sınırlamasına ilave olarak ayakta yolcu alınmayacaktır. 
Metro, metrobüs veya koltuk  eksiltmesi yapılmış otobüs gibi ayakta yolcu taşımaya uygun toplu ulaşım araçları için ayakta alınabilecek  yolcu kapasitesi sınırı hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecektir.

 65 yaş üstü vatandaşlar şehirlerarası seyahatlerde diğer vatandaşların tabi olduğu usullere tabi olacaklardır.
Kademeli normalleşme sürecinde 18 yaş atında olup da  yüz yüze eğitim ve öğretime devam etmesi uygun görülen kademelerdeki öğrencilerin şehir içi toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi için hıfzıssıhha kurullarınca “Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim ve öğretim   yapılması  uygun görülen eğitim kurumlarındaki 18 yaş altı öğrenciler durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanabilirler” şeklinde bir muafiyet kararı alınmasının uygun olacağını değerlendiriyoruz” denildi. 


Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.