Şeftali üreticisi  köylülerin feryadı

Şeftali üreticisi köylülerin feryadı

Osmaneli ilçesinin Şeftali üretiminde başı çeken, Beşevler, Çerkeşli, Gaziler, Yeşilçimen ve Ericek köylüleri uygulanan fiyat politikası nedeniyle...

A+A-

Osmaneli ilçesinin Şeftali üretiminde başı çeken, Beşevler, Çerkeşli, Gaziler, Yeşilçimen ve Ericek köylüleri uygulanan fiyat politikası nedeniyle kan ağlıyor.

Bölgemizin en yüksek rekolteli şeftali üreticilerinin yaşadığı bu bölgemizdeki köylülerimiz Şeftalinin dalında 80 kuruş ile bir lira arasında satılması nedeniyle bu yılki hasat mevsimini de zararla kapatacaklar.

        seftali1.png       

Girdi maliyetlerinin yüksekliğinden, kredi ve mazot borçlarından dolayı zor günler geçiren Şeftali üreticisi köylüler, “Bir yıl boyunca çoluğumuzla çocuğumuzla çalışıp didinerek ürettiğimiz Şeftalilerimiz yok pahasına satılmaktadır. Bizler bundan on beş yıl öncede dalında şeftaliyi bir liraya satarken, 2016 yılında da aynı fiyatlarla karşı karşıyayız. Manavda markette kilosu 4 ila beş lira arasında satılan şeftalinin, bizlerden 80 kuruş ile bir lira arasında alınması bizleri zor durumda bırakmaktadır. Bizler çoluk çocuğumuzun emeklerini de bir kenara bıraktık, yaptığımız masrafları ürettiğimiz mal ile karşılayamıyoruz. Birçoğumuzun ilaç, gübre, mazot ve kredi borçları halen ödenmedi bekliyor. Geçmiş yıllarda malımızı satıp paramızı alamıyorduk, şimdi ise malımızı yok pahasına satmak zorunda kalıyoruz.  Ürettiğimiz mallarımızdan bizler değil, aradaki simsarlar para kazanmaktadır. Bizlerden 80 kuruşa aldıkları ürünümüzü milletimize fahiş fiyatlar ile yedirenlerle bizler baş edemiyoruz. Konu ile ilgili yetkililerimizin bu işe bir çare bulmalarını ve bizlerin sesine kulak vermelerini istiyoruz” dediler.

 

seftali3.png

Her zaman üreticinin mağdur olduğunu belirten köylüler, “Bizlerin girdi maliyetleri çok yüksek. Devletimizden bizleri sübvanse etmesini istiyoruz. Bizlerde lüks otomobile binen ile aynı mazot parasını ödüyoruz. Gübre ve ilaçta KDV oranlarımız yüksek. Devletimiz memurunun, işçisinin maaşına her yıl 2 defa olmak üzere enflasyon oranında zam yapıyor. Fakat bizler hala 15 yıl önceki fiyatlardan şeftali satıyoruz. Bu fiyat politikaları devam ederse, ileriki yıllarda üretemeyecek hale geleceğiz. Bu işe bir çare bulunmasını istiyoruz” dediler. 

seftali-2.png

Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.