SANTRANÇTA OSMANELİ DAMGASI

SANTRANÇTA OSMANELİ DAMGASI

27-28 Nisan tarihlerinde Bilecik Kapalı Spor salonunda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvasına katılan 120 sporcu arasında Osmanelili sporcularımızdan...

A+A-

27-28 Nisan tarihlerinde Bilecik Kapalı Spor salonunda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı Satranç Turnuvasına katılan 120 sporcu arasında Osmanelili sporcularımızdan yedisi farklı kategorilerde madalya kazanarak turnuvaya damga vurdular.
Osmaneli İlkokulu öğrencileri Efe Ekim, Kerim Saraç, Kerem Karışan, Atahan Ergin;
Osmangazi İlkokulu öğrencisi Yusuf Arda Salman,
Atatürk Ortaokulu öğrencileri Yusufcan Demircan ve Mustafa Ekim farklı kategorilerde madalya ve derece kazandılar.
Osmaneli’de Milli Eğitim Müdürlüğünün de yakından takip ettiği, okullarda satranç antrenörü öğretmenler tarafından açılan kurslar sayesinde öğrencileri turnuvalara daha çok çekerek lisanslı sporcu sayısında ciddi bir artış gösterildiğini söyleyebiliriz.  Mart ayında yine Bilecik’te düzenlenen müsabakalarda 8 kupanın 5ini Osmaneli’ye getirerek il genelinde satrançta ne kadar iddialı olduğunu da ekleyebiliriz.

santrancta-osmaneli-damgasi-1.jpg
Özellikle son iki yılda Türkiye Satranç Federasyonun bünyesinde, Osmaneli Belediyesinin de desteğiyle ilçemizde düzenlenen yerel ve ulusal satranç turnuvaları sayesinde ilçemizde satranç sporuna ilgi oldukça artmıştır. TSF il temsilcisi Başantrenör Cumhur Babaoğlu ve Başkan Münür Şahin’in satranç alanındaki yapılan çalışmalara tam destek vermesi sayesinde Osmaneli’nin ildeki satrancın önemli bir değeri olduğunu söyleyebilirz.
 TSF İlçe Temsilcisi Halil Oğuz satranç sporu sayesinde çocukların günümüz teknolojisinin olumsuz etkilerinden bir nebze de olsa uzaklaştığını, dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi olumsuz davranış bozukluğu tedavisinde önemli olduğunu, özgüven konusunda da çocuklara önemli destek sağladığını söyledi.

 

Bu haber toplam 3458 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.