SANAYİLEŞME İLE BÜYÜYECEĞİZ

SANAYİLEŞME İLE BÜYÜYECEĞİZ

Osmaneli Belediye Başkanlığı görevine seçildikten bu yana 4 yıllık zaman zarfında Sanayileşme konusunda Osmaneli ilçemize gelen yatırım ve hizmetleri...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanlığı görevine seçildikten bu yana 4 yıllık zaman zarfında Sanayileşme konusunda Osmaneli ilçemize gelen yatırım ve hizmetleri değerlendiren Belediye Başkanı Münür Şahin, “Bu yatırım ve hizmetlerin gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Şahin sanayileşme konusunda yapmış olduğu değerlendirmede; 
“Mevcut Organize Sanayi Bölgesinin gelişimi için OSB yönetimi ve şirket yöneticileri ile sürekli birlikte hareket ederek OSB nin faaliyetlerine destek olduk. Ayde Alüminyum, Müsellimoğlu Ferforje, 404 Kimya Sanayi, Vatan Plastik, Özmaksan Makine Sanayi vb şirketler faaliyetlerine başladı. Vatan Plastik ve Ayde Alüminyum gibi şirketlere OSB den yeni yer tahsisi yapıldı ve yatırımlarını Osmaneli’de toplamaları teşvik edildi.
Mevcut Şirketlerimiz CP Standart Gıda, Odöksan Döküm Sanayi, Mermer Şirketlerinin bu dönemde yatırımlar yaparak büyümelerini sağladık.
Kapalı olan Gök İnşaat yerine Metek Yapı Arte Yapı şirketlerinin faaliyete girmesini sağladık. Yine kapalı olan Delta Plastik Sanayi şirketinin el değiştirerek yeni büyütme yatırımları ile faaliyete girmesini sağladık.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sanayi Parsellerini oluşturduk. 4.000.000.m2 sanayi parselimizde başta BİEN Seramik Sanayi olmak üzere, Tayraş Petrol Ürünleri, Dünyalar Şirketler Gurubu yeni nesil vagon üretim tesisleri, Ekol Alüminyum AŞ, Tepsan Makine AŞ, Ceneviz Gıda AŞ vb şirketler yer alımı gerçekleştirdiler. Yakında bu şirketler yatırımlara başlayacak. Sanayi parsellerimiz de yerlerimize Gebze OSB nin yatırım taleplerini değerlendiriyoruz. Sanayi Parsellerimiz artan taleple hızla tükeniyor. Osmaneli Lojistik anlamda yatırımcılar için en uygun bölge.
OSB lerde 3 yıl içinde yatırım yapma zorunluluğu nedeniyle yargıtayda davalık olan Akgün Seramik AŞ nin 1 yıl içinde projesini yapması ve 2 yıl içinde de yatırımı bitirmesi gerekiyor. Aksi takdirde OSB deki yerini geriye iade etmesi gerekiyor. Milletvekilimiz Halil Eldemir’inde büyük gayretleriyle OSB mevzuatında yapılan bu değişiklikle artık OSB lerden yer alanların 3 yıl içinde yatırımları tamamlaması gerecek.
Yapmış olduğumuz bu yatırımlar ve faaliyetlerle Osmaneli ilçesi yükselen bir değer oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptığımız bu dönem Osmaneli hedefleri için birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizin bir sonucu ve bereketidir. Bu yatırımların Osmaneli ilçemize gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun” dedi. 

 

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum