MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

SAHİ METİN ŞİRİN’İN SUÇU NEYDİ?

A+A-

 

Demokrasilerin olmazsa olmazıdır Siyasi Partiler. Siyasi partiler, aynı ülkü, aynı fikir etrafında birleşen insanların oluşturduğu siyasal hareketlerdir. Zamanla bu siyasal hareketlere dışarıdan inanların katılması da en doğal olaydır. Yalnız dışarıdan katılanların, o partiyi özümsemesi, kabullenmesi ve kendini kabullendirmesi için, parti faaliyetlerine katılıp, belirli bir zamanı geçirdikten sonra görevlendirilmesi, başkanlığa veya yönetim kurullarına getirilmesi de en doğalıdır.

Siyasi partiler iktidara gelip ülkeyi yönetmek için kurulurlar. Ülkeyi de Demokrasi ile yöneteceklerini savunurlar. Yani siyasi partilerin yöneticileri, Demokrasiyi özümsemiş, hazmetmiş kişilerden oluşmalıdır. Totaliter bir anlayışla ve despotlukla yönetilen siyasi partilerin, hem taraftar bulması, hem oy alması imkânsız gibi bir şeydir.

1 Kasım seçimlerinden sonra Milliyetçi Hareket Partisinde (MHP) başlayan olağanüstü kurultay çalışmaları, partiyi geri dönülemez bir kaosun içine itti. Parti içi muhalefete destek olan ilçe ve il başkan ve yönetimleri, birer birer gayri kanuni olarak görevlerinden alındılar, yönetimler fesih edildi, hatta parti teşkilatları kapatılarak partinin kapısına kilit vuruldu. 400 delegenin seçtiği bir ilçe başkanını, 600 delegenin oy kullandığı kongrede seçilmiş olan bir il başkanını Genel Merkez iki imza ile görevden aldı, parti teşkilatlarını kapattı.  Türkiye genelinde yüzlerce teşkilat kapatılırken, Bilecik ili de bu kapatmalardan nasibini aldı. Önce il başkanı ve merkez ilçe başkanı, ardından Söğüt ilçe başkan ve yönetimi, nihayetinde Osmaneli ilçe başkan ve yönetimi görevlerinden alındı, parti teşkilatının kapısına da kilit vuruldu.

Osmaneli ilçesinde yıllardır Milliyetçi Hareket Partisinde görev yapmış, ilçe başkanlığında bulunmuş, Belediye Meclis Üyeliği yapmış, Metin Şirin’de Kurban Bayramı öncesinde görevden alındı. Görevden alınmadan önce de Metin başkanın başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bir gün savcılığa davet edilen Metin Şirin’e, olağan üstü kurultay için vermiş olduğu imzanın kendisine ait olup olmadığı soruldu. İmzanın kendisine ait olduğunu, olağanüstü kurultay istediğini ve yapılan kurultaya gittiğini beyan etse de, suçlu muamelesi yapılarak, Metin Başkanın Adliye koridorunda, önden, yandan fotoğrafları çekildi. Bir tek önüne bir yafta asmadıkları kalmış. Pekâlâ, MHP’de yıllardır görev yapan, Osmaneli ilçesinde birçok kişinin tanıdığı Metin Şirin’in suçu neydi? Yüz kızartıcı bir suça mı bulaşmıştı? Partisini kötüleyici hal ve tavırlar mı sergilemişti? Genel başkanına ve Genel Merkezine hakaret mi etmişti? Yok, bunların hiçbirisi Metin Başkanın görevden alınması için bir gerekçe değildi. MHP Osmaneli İlçe Başkanı Metin Şirin’in bir tek suçu vardı, o da, MHP Tüzüğünün kendisine sağlamış olduğu ve Demokratik Hakkı olan Olağanüstü kurultay istemesi idi. MHP Genel merkezinin despot tutumu, parti küçük olsun benim olsun anlayışı, Genel Merkezde oturan 40 kişinin rahatlarının bozulmaması, yıllardır çöreklenmiş oldukları genel merkezdeki koltuklarından olmamaları için Metin Şirin’i ve daha yüzlerce teşkilat başkanını görevden aldılar. Hani MHP bu ülkenin sigortası idi. Hani MHP bu ülkeyi uçurumların kenarından alıp düzlüğe çıkaracaktı. Hani Rahmetli Alpaslan Türkeş’in manevi evlatları, bir gün gelecek, Ülkücülerin yıllardır hayalini kurduğu TURAN’I sağlayacaktı. Maalesef ki 1997 yılından beri Ülkücülerin kurdukları hayaller hep boş imiş. Ülkücüler, kendi seçtikleri Genel Başkanları ve Genel Merkezleri tarafından 19 yıldır hep kandırılmışlar.

MHP Genel merkezinin son günlerdeki uygulamaları da, Ülkücüsüz bir MHP meydana getirme yolunda olduklarını göstermektedir. Gaziantep’in Nurdağı ilçe başkanını da olağanüstü kurultay toplamak için imza verdiği gerekçesi ile görevden alan MHP Genel merkezi, Nurdağı MHP ilçe başkanlığına, AK PARTİ’DEN daha önce belediye başkanı seçilmiş olan bir şahsı atamış. Demek ki MHP Genel merkezi MHP’de Ülkücüleri görmeye tahammül edemez olmuş ki, görevden almış olduğu ilçe ve il başkanlarının yerlerine diğer partilerin mensuplarını atamaya başlamış.

Çok Merak ediyorum, MHP Osmaneli ilçe başkanlığına Genel Merkez hangi AK Parti’liyi veya hangi CHP’liyi atayacak acaba. Hazır olun esli Ak Parti’liler, eski CHP’liler. MHP Osmaneli ilçe başkanlığı için yakın zamanda size de bir teklif gelebilir.   

Bu yazı toplam 3155 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum