Restorasyonu tamamlanan konaklar Osmaneli MYO' ya teslim edildi

Restorasyonu tamamlanan konaklar Osmaneli MYO' ya teslim edildi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Osmaneli Belediyesi arasında “Aşçılık Mesleğinin Mutfak Uygulamaları Eğitimi ile İleri Mutfak Tekniklerinde Beceri Kazandırmak Amaçlı Tahsis Protokolü” imzalandı.

A+A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Osmaneli Belediyesi arasında “Aşçılık Mesleğinin Mutfak Uygulamaları Eğitimi ile İleri Mutfak Tekniklerinde Beceri Kazandırmak Amaçlı Tahsis Protokolü” imzalandı. 

Osmaneli Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştiren konaklar, Belediye Başkanı Münür Şahin ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile Osmaneli MYO da gerçekleştirilen imza töreni sonrası teslim edildi.

Rektör Beydemir Osmaneli Belediyesi'nin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesiyle birlikte projeleri yürütmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Aşçılık Programı öğrencilerimiz tahsis edilen bu konaklarda, hem teorik eğitimlerini hem de uygulamalı olarak pratik deneyimlerini gerçekleştirecekler. Öğrencilerimiz ileri mutfak teknikleri ile gerek geleneksel Türk mutfağı gerekse dünya mutfağının seçkin örneklerini imal etme imkanı bulacaklar. İş birliklerimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyor, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e bu anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye BaşkanıMünür Şahin;"Osmaneli Belediyesi ile sürekli projelerde işbirliği yaparak ilçemize değer katan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemize ve çok değerli Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir'e ve Osmaneli MYO müdürümüz Ahmet Fevzi Savaş'a ve projelerimize destek veren tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.Belediye olarak Üniversitemizin ilçemizde daha çok öğrenci ve bölümle hizmet vermesi için tarihi konaklarımızı tahsis etmeye devam edeceğiz.Osmaneli BŞEÜ proje destekleri ile örnek projeler yapmayı sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Osmanlı ve Osmaneli mutfağını Türkiye ve Dünyaya tanıtacak aşçılar, bu tarihi konaklarda sağlanan ve geçmişi yaşatan özel mutfak ve sınıflardan yetişecek. Aşçılık mesleği için uygulama ve teorinin buluşacağı BŞEÜ Osmaneli MYO Aşçılık Bölümü içinde pastacılık ve tatlılar bölümü ile gelen konukların ağırlanacağı misafir salonu da yer alıyor. Büyük bir bahçeye sahip olan okulun yanında Kültür ve Turizm Bakanlığının Osmaneli Belediyesi İle birlikte yaptığı kütüphanede yer alıyor.

ascilik-ic.jpgascilik-icc-2.jpg

 

Bu haber toplam 3356 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum