MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

PERDENİN ARKASI ve DEVLET BAHÇELİ

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye’nin kaderini belirlemeye devam ediyor. Aslında Bahçeli Türkiye’nin kaderini belirlemeye 1999 seçimleri sonucunda başlamıştı. Bilindiği üzere 1999 yılında yapılan seçimlerde DSP, MHP, ANAP, FP ve DYP meclise girmişlerdi.  Yine Devlet Bahçeli seçim akşamı DYP ve FP dinlensin diyerek, FP ve DYP’yi kurulacak bir sağ koalisyonunun dışına atmıştı. DSP Genel Başkanı Rahmetli Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in MHP ve Ülkücüler hakkında söylediği hakaretlere rağmen Bahçeli DSP, MHP ve ANAP koalisyonunu kurmuştu. Yine 2002 seçimlerini hatırlayınız. Seçim akşamı barajı geçemeyen MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli Genel Başkanlıktan istifa edeceğini açıklamıştı. Fakat o istifa bir türlü Bahçeli’den gelmezken, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller seçim sonrasında Genel Başkanlıktan istifa ettiler. Devlet Bahçeli’nin istifa edeceğim deyip te Mesut Yılmaz ve Tansu Çillerin istifa yollarını açması, hem ANAP’ın hem de DYP’nin sonu olmuştu. Devlet Bahçeli o günden beri de Türkiye’de hem siyaseti, hem de sistemi dizayn etmeye devam ediyor. 
2002 seçimleri öncesinde, 3 Kasım’da seçim yapalım diyen, 2007 yılında Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasının önünü açan, 7 Haziran 2015 seçim akşamı, “En erken ne zamansa buyurun seçime” diyen hep Devlet Bahçeli oldu. 11 Ekim 2016 tarihindeki gurup toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini ortaya atarak, referanduma gidilmesini sağlayarak sistemin değişmesine neden oldu. Yine bir Muhalefet Partisi lideri olarak kendi partisinden Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini, bu desteklerinin de 2023’e kadar devam edeceğini beyan ederek ittifakların önünü açtı. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine daha 1,5 yıl varken, yine yapacağını yaptı ve 17 Nisan 2018 tarihindeki gurup toplantısında, “Buyurun 26 Nisan’da seçim yapalım” dedi.
Bu satırların yazarı olan bendeniz de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Bilecik İl Başkanı olarak 2 dönem çalışma fırsatı buldum. Devlet Bahçeli çok konuşmayan, fakat konuştuğu zaman da konuştuğunu yaptıran bir hesap kitap adamıdır. MHP Genel Başkanı olduğu günden bu yana ne dediyse yaptırdı. Asla olmaz denilenler oldu. Bu böyle olacak denilenler de Devlet Bahçeli’nin olmazları ile oldurulmadı. 
Şimdi herkes 16 yıldan bu yana Türkiye’yi Ak Parti iktidarının ve onun genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönettiğini biliyor değil mi? Eee O zaman Devlet Bahçeli’nin her dediği oluyorsa, hatta ülke yönetiminin sistemi bile Devlet Bahçeli dedi diye değişiyorsa, söylesenize Devlet Bahçeli bu işin neresinde? 
Şimdi deniliyor ki, Devlet Bahçeli MHP’yi sattı, Devlet Bahçeli Ülkücülere ihanet etti, Devlet Bahçeli AK Partiye yanaştı, Devlet Bahçeli Tayyip Erdoğan’la işbirliği yaptı. Tamam da bugüne kadar bakıldığında, Devlet Bahçeli’nin her dediği olmadı mı? Her dediğini yaptırmadı mı? Acaba diyorum, Devlet Bahçeli mi Ak Parti’ye veya Tayyip Erdoğan’a yanaştı, yoksa Ak Parti mi, Tayyip Erdoğan mı Devlet Bahçeli’ye yanaştı.  Fakat bu işin altından da Devlet Bahçeli’nin bir hesabı kitabı çıkarsa artık hiç şaşırmayacağım. Şuna inanacağım ki bu ülkeyi perde arkasından yöneten adam Devlet Bahçeli’dir. 

Bu yazı toplam 2369 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum