Pazaryeri OSB’ ye Önemli Yatırım

Pazaryeri OSB’ ye Önemli Yatırım

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesinde yeniden üretime geçen gübre fabrikasında incelemelerde bulundu.

A+A-

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, iş insanı İnan Kıraç, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve beraberindekilerle birlikte Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesinde yeniden üretime geçen gübre fabrikasında incelemelerde bulundu. 

pazaryeri-osb-ic-4.jpg

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde organik mineralli gübre üretim faaliyetlerini sürdüren Kıraça Gübre Fabrikasında iş insanı İnan Kıraç ile görüşen Vali Kızılkaya fabrikanın faaliyetleri ve çalışma alanları hakkında yetkilerden bilgi aldı.

pazaryeri-osb-ic-2.jpg

‘‘Türkiye ve Avrupa’ nın En Büyüğü’’

Bilecik’te elektrik üretim tesisi, soğuk hava deposu ve organik mineralli gübre üretim tesisleri olduğunu belirten iş insanı İnan Kıraç, 200 Milyon Dolar yatırımla yeniden faaliyete aldıkları Kıraça Gübre Fabrikası’nın Türkiye ve Avrupa’nın en büyüğü, dünyanın ise ikinci büyük organik mineralli gübre üretim tesisi olduğunu ifade etti.

‘‘500 Kişiye İstihdam’’

Diğer yandan mevcutta 121 çalışanlarının olduğunu yakın zamanda 180 kişiyi daha bünyelerine katacaklarını, bir yıl içerisinde 500 kişiyi istihdam edeceklerini ve yılda 175 Bin ton organik gübre üretmeyi hedeflediklerini vurgulayan İnan Kıraç; farklı alternatiflerinin olmasına rağmen özellikle Bilecik’te üretim yapmak istediklerini belirtti.

Vali Kızılkaya ise bölgemize yapmış oldukları yatırım ve oluşturacakları ilave istihdam için kendilerine teşekkür ederek başarılar diledi. Daha sonra Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve iş insanı İnan Kıraç beraberindekilerle birlikte fabrikayı gezerek üretim süreçlerini izlediler.

pazaryeri-osb-ic-1.jpg

Bu haber toplam 5828 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.