MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

ÖZEL İDARE

A+A-

Geçtiğimiz günlerde ulusal basında çıkan “Büyük Şehirler Haricindeki iller Bütünşehir olacak” haberini okuyunca sevinmedim desem yalan olur. Şu anki büyükşehir haricindeki illerde İl Özel İdareleri mevcut. Genellikle köylerin hizmetlerine bakan İl Özel İdarelerinden, şikâyetçi olmayan, yakınmayan köy ahalisi, köy muhtarı yok gibi.

Zaman zaman gazetemizde de İl Özel idaresi ile ilgili haberlere yer veriyoruz. Bu Haberlerin çoğunluğunu olumsuz yönde yazmak zorunda kalıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde Osmaneli ilçesinde Avdan köyü muhtarının şikâyetlerini dile getirmiştik. Yol sorunu, gölet sorunu, sulama kanalı sorununu yazmıştık. Yaptığımız haberlerden sonra Osmaneli’nin Avdan köyünün yollarını Bursa Büyükşehir Belediyesi asfalt yaptı. Gölet sorunu ve sulama kanalı sorunu hala çözüme kavuşmadı. Yine Medetli köylülerinin çöp şikayetini dile getirdik. Haberimizin üzerinden 3 hafta geçti, Medetli Köyünün çöplerini temizlemek için köye ne gelen var, ne de giden. Osmaneli’ye biraz uzak olan köylerin köy yollarında kağnı arabası bile zor yol alır. Özel idare yetkilileri Düzmeşe köyünden sonra Çiftlik-Avdan köylerine hiç gittiler mi? Çiftlik köyünün içinde bırakın aracı, insanlar zor yürüyor. Diğer köylerimiz çok mu iyi. Hepsinin Özel İdareden bir beklentileri var fakat bu beklentiler bir türlü yerine gelmiyor. Bozüyük ilçesinin Karaağaç köyü Muhtarı Mehmet Şimşek’in feryatlarını basından duymuşsunuzdur. Yeni Bozüyük Gazetesine yaptığı açıklamalarda köylerin sahipsiz kaldığından yakınıyor. Sadece Özel İdare Müdürlüğü de değil. Diğer kurumlarda aynı şekilde. Köylere, hele hele küçük köylere hizmete gelince ya ödenek bitiyor, ya malzeme.

Burada İl Genel Meclisi Üyelerine de birkaç söz etmeden geçmeyelim. Vatandaşlar sizlere köylerine hizmet getirmeniz, vatandaşın ihtiyaçlarına çare olasınız diye seçti. Seçimlerde oy için köylerden çıkmayan, (Bu sözlerim sadece Osmaneli İl Genel Meclis Üyelerine değil, 20’sine birden) meclis üyelerimiz, seçimlerden sonra da köylere gidiniz, dolaşınız, dertlerini dinleyiniz. Sadece Hıdrellez’den Hıdrelleze, düğünden düğüne köylere gitmeyiniz. O köylülerin sadece yol derdi de yok. Bakın bu yıl köylülerimiz ürettikleri hiçbir üründen kar edemediler. Zarar üstüne zarar. Gelecek yıl köylülerimizin ürününün para etmesi için neler yapılabilirlik konusunda şimdiden gidin kendileriyle görüşün, onların önerilerini dinleyin. Seçim dediğin 5 yıllık bir süreç. Bakın yeni seçime 1,5 yıldan az bir zaman kaldı. Yine gideceksiniz o köylere. İl Özel idaresini biraz sıkıştırınız. Yapılmayanları meclisinizde gündeme getiriniz, neden yapılmadığını sorunuz. Çünkü bu millet sizlere bunun için oy verdi. Bana yine kızacaksınız ama benim için hiç önemli değil. Köylülerimizin durumu hakikaten perişan. Hem de her konuda.  Vatandaş bu Bilecik sahipsiz memleket demeye başladı. Memleketin sahibi olduğunu gösteriniz. 

Bu yazı toplam 2467 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.