OSMANLI YEMEKLERİ OSMANELİ'DE

OSMANLI YEMEKLERİ OSMANELİ'DE

Osmaneli Turizmle öne çıkma hedefine ulaşmak için resterasyon çalışmalarına devam ederken, ilçemizi ziyaret edecek misafirlere sunacağı el sanatı ve...

A+A-

Osmaneli Turizmle öne çıkma hedefine ulaşmak için resterasyon çalışmalarına devam ederken, ilçemizi ziyaret edecek misafirlere sunacağı el sanatı ve yöresel ürünleri üretmek için sürekli eğitim merkezimizle araştırmalarına devam ediyor.
Osmaneli Belediyesi turizmde öne çıkan kentleri ziyaret ederek Osmaneli esnafının bilgi edinmesini ve yatırımlarını buna göre yapmasını sağlamak için geziler düzenledi. Esnafların Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf  Projesi" dâhilinde Taraklı, Göynük, Mudurnu, Beypazarı ilçelerini ziyaret etmeleri sağlandı.

Osmaneli Esnafları turizmde Osmaneli'nin çok daha büyük değerlere sahip olduğunun farkına vardı ve moralle işe sarıldı. Osmaneli de artık güzel restoranlar, cafeler, kahvaltı salonları, pastaneler açılmaya başladı. Dışarıdan gelen misafirlere hitap eden hizmet kalitesi artmaya başladı.

30715279_2015208072029059_1135585723815034880_n.jpg
Osmaneli Belediyesi kursiyerlerini, Eğitim Yöneticisi Büşra Şahin ve El Sanatları Hocası Gülay Durak organizasyonunda Taraklı, Göynük, Mudurnu kentlerine götürdü. Kursiyerler ve hocalar özellikle sürekli eğitim merkezinde dokudukları Lefke Bezi ve Lefke Takıları, folklorik bebek, yöresel ürünler konularında Taraklı ve Göynük örneklerini incelediler. Bu arada Taraklı Belediye Başkanı Özkaraman kursiyerlere büyük bir ilgi gösterdi.
Yakın bir zamanda Bilecik Valiliği ile birlikte Necla Hanım Konağında "Osmanlı Mutfağı" adı altında Osmanlı yemeklerinden oluşan bir restoran açılacak. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesiyle birlikte Bilecik Valiliği destekleriyle oluşturulacak Osmanlı Mutfağı Bilecik ilinin de bu konuda büyük bir ihtiyacını karşılayacak.
Yine Hisarcık-Beşevler köyündeki Paketleme ve Kurutma Tesisinde, ayva lokumu, reçel, salça, tarhana, mantı, erişte, bulgur üretimi gerçekleştirilecek makineler Konya'dan 15 gün içinde getirilip montajı yapılacak. Özellikle sebze ve meyve kurusu konusunda Osmaneli ayva lokumunda olduğu gibi marka olacak. Yapılmakta olan hal binasında sebze ve meyve den oluşan hediyelik organik set ilgi uyandıracak.
Osmaneli turizmde büyük bir değer olma yolunda hızla ilerliyor.  Bursa - Osmaneli hızlı tren hattının tamamlanması ile büyükşehirlerden Osmaneli'ye ulaşım daha kolaylaşacak  İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Eskişehir'den birçok turistin ilgi odağı YHT avantajı ile Osmaneli binlerce turisti ağırlayacak. 

 

Bu haber toplam 5764 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.