OSMANELİ’YE HAYRAN KALDILAR

OSMANELİ’YE HAYRAN KALDILAR

Bilecik-Bursa-Eskişehir (BEBKA) Kalkınma ajansının projesi olarak uygulamaya başlanan Bilecik turunda, hafta sonu Osmaneli’ye 200 öğrenci geldi. Bilecik...

A+A-

Bilecik-Bursa-Eskişehir (BEBKA) Kalkınma ajansının projesi olarak uygulamaya başlanan Bilecik turunda, hafta sonu Osmaneli’ye 200 öğrenci geldi. 
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerin Bilecik ilini ve ilçelerini daha yakından tanımaları amacıyla BEBKA’nın düzenlemiş olduğu turlar kapsamında hafta sonu Osmaneli ilçesini 200 öğrenci ziyaret etti. Osmaneli ilçesinin tarihi konaklarını, tarihi kilisesini gezen öğrenciler, Sakarya kenarında öğlen kumanyalarını yedikten sonra, Osmaneli Belediyesi İçmeler tesislerini de gezdiler. Öğrencilere rehberlik eden BEBKA idarecisi yaptığı açıklamada; “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine bu sene ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerimiz 4 yıl boyunca Bilecik ve ilçelerinde yaşayacaklar. Bu süre zarfında Bilecik ve ilçelerini daha iyi tanımaları açısından böyle bir proje hazırlandı. Bu proje kapsamında hafta sonunda 200 öğrencimizi Osmaneli ilçemize getirerek, Osmaneli’nin tarihi ve doğal güzelliklerini onlara tanıtma fırsatını bulduk. Bu gezilerimiz önümüzdeki hafta sonları da devam edecektir” dedi. Geziden çok memnun kalan öğrenciler ise, “Bizler Bilecik iline Üniversite okumak için geldik. Bilecik’i ve ilçelerini tanımıyorduk. BEBEKA’nın düzenlemiş olduğu proje kapsamında hem Bilecik’i, hem de ilçelerini tanıma fırsatı bulduk. Özellikle Osmaneli ilçesine hayran kaldık. Tarih burada, doğal güzellikler burada. Allah Osmaneli ilçesine herşeyi bahşetmiş. Bundan sonra proje dışında da hafta sonları Osmaneli ilçesine gezmeye geleceğiz. Özellikle Sakarya nehri kenarı ve İçmeler tesislerine hayran kaldık. Buraları ailelerimize ve memleketlerimizdeki diğer tanıdıklarımıza da anlatacağız. Onların da Osmaneli ilçesine gelmelerini sağlayacağız. Bu geziyi bizlere düzenleyen BEBKA’ya ve Üniversitemize teşekkür ediyoruz” dediler. 

1bd69a84-c32b-4f61-b04e-fb95408650c7.jpg

 

Bu haber toplam 2681 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.