OSMANELİ’NİN GÜZELLİKLERİ NECMİ ÖZTÜRK’ÜN TABLOLARINDA

OSMANELİ’NİN GÜZELLİKLERİ NECMİ ÖZTÜRK’ÜN TABLOLARINDA

Yapmış olduğu tablolarla, Osmaneli ilçesinin güzelliklerini tuvale yansıtan ve ünü her geçen gün daha da artan Osmanelili ressam Necmi Öztürk, yeni bir...

A+A-

Yapmış olduğu tablolarla, Osmaneli ilçesinin güzelliklerini tuvale yansıtan ve ünü her geçen gün daha da artan Osmanelili ressam Necmi Öztürk, yeni bir esere daha imza attı.

osmaneli’nin-guzellikleri-necmi-ozturk’un-tablolarinda-(1).jpg

Osmaneli’nin tarihi camii Rüstem Paşa Camisinin tavan desenini tuvale yansıtan Ressam Necmi Öztürk, Osmaneli’nin bir güzelliğini daha ölümsüz hale getirdi. Rüstem Paşa Camisinin tavan desenini tablo haline getiren Ressam Necmi Öztürk’e teşekkür eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; Konaklarımızı, Balaban Meydanımızı ve daha birçok güzelliğimizi fırçasıyla ölümsüz hale getiren değerli hemşehrimiz, ressamımız Necmi Öztürk’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Necmi Öztürk’ün yapmış olduğu eserler, gelecek nesillere güzel bir hediye olarak kalacaktır” dedi. 

osmaneli’nin-guzellikleri-necmi-ozturk’un-tablolarinda-(7).jpg

Başkan Münür Şahin, Rüstem Paşa Camii tavan deseninin özelliklerini de anlattı. Başkan Şahin tavan deseni ile ilgili olarak; “Çok özel bir görünüme sahip Rüstam Paşa Camiinin tavan motifi aslında Osmaneli'nin karakteristik özelliklerini de ortaya koyuyor.

osmaneli’nin-guzellikleri-necmi-ozturk’un-tablolarinda-(2).jpg
Turuncu renk; umut, dostluk, nezaket, canlılık, sosyallik ve dışa dönüklüğü temsil ediyor.
Yeşi renk; pozitif değişiklik, sağlık, gelişme, büyüme, şifa, umut, canlılık, huzur ve barışı işaret ediyor. 
Mavi renk; bilgelik, sonsuzluk, cennet, huzur, bağlılık, sadakat kelimelerini ifade ediyor
Sarı renk, enerji, mutluluk, uyum ve bilgelik haberciliğinin ifadesi.
Tavan Motifi; Osmaneli'den ve bu topraklardan Dünyaya yayılan medeniyeti, ışığı, gücü, enerjiyi, adaleti ifade ediyor. Motiflerin kesişmesi ise,"yolların kesiştiği, suların birleştiği" bereketli Osmaneli topraklarını ifade ediyor.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Osmaneli'nin 1075 yılından bu yana Türk'ün lider olma özelliğini ve gücünü, kurulan engelleri aşmada hiç bir engel tanımadığını ifade ediyor.

osmaneli’nin-guzellikleri-necmi-ozturk’un-tablolarinda-(3).jpg
Bu Osmaneli'ye has değerimizi Osmaneli'nin bir simgesi olarak ilçemizin her yerinde görebileceksiniz. Paylaşımlarınızla bu değerimizin tanıtımını hep birlikte yapalım” dedi. 

Bu haber toplam 3279 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.