MÜNÜR ŞAHİN

MÜNÜR ŞAHİN

OSMANELİ’NDE YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIYORUZ

A+A-

 

OSMANELİ’NDE YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIYORUZ

 

Osmaneli için hedeflerimiz;

1-Sanayileşme ile büyümek,

2-Turizmle öne çıkmak,

3-Yaşam kalitesini arttırmak.

Her üç hedefimiz için de birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. “Yaşam kalitesini arttırmak”  Osmaneli için çok önem verdiğimiz ve en çok yol kat ettiğimiz hedefimizdir.

Osmaneli sahip olduğu değerleri ile sanki bizlere Allah’ın lütfu. Sahip olduğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma 150’ye yakın konakları, Rüstem Paşa Camii, Kırgıllı Camii, Aya Yorgi Kilisesi, Romalılar ve öncesine ait köprüleri, Gözetleme kuleleri, Lefke Kalesi, Antik Çağdan kalma kültürel varlıkları, Hanları, Çeşmeleri, Göletleri, Türkiye’nin 3.büyük nehri Sakarya, Göksu, Karasu, Göynük Suyu, Lefke Taşı, doğal yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor tesisleri, rafting, Atv alanları, Emeviler döneminden kalma Prof. Dr. Yunus SÖYLET İçmeler Tesisi, Park ve oyun alanları ve de bir çok değeri ile Osmaneli çok ayrıcalıklı yerleşim yeri.

Osmaneli Belediyesi olarak geldiğimizden bu yana 22 konağı Belediyemize kazandırdık. Bu konakların restorasyonları Belediyemiz teknik ekibi tarafından hızla yapılıyor. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Kent müzesi, Tarih Müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi, Etnografya Müzeleri için ve Aya Yorgi Kilisesinin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Prof. Dr. Yunus SÖYLET İçmeler Tesisimizi sıfırdan yeniden inşa ettik ve yakında hizmete alıyoruz. Osmaneli, bu tesisle birlikte yatak sayısını 120’ye çıkaracak. Sağlık ve Eğitim Turizmi hedeflerimizden bir diğeri.

Osmaneli’nde 350.000 m2 park yapıyoruz. Sakarya kıyılarında ve mahallelerimizde oluşturduğumuz parklarla Osmaneli ayrı bir güzelliğe kavuştu. Parklarımız içinde yer alan çay bahçeleri, spor alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, rafting alanları ile her kesimin spor yapabileceği alanları oluşturduk. Osmaneli’ne iki yılda 60.000 adet yetişkin ağaç diktik. Parklarımız halkımızın büyük ilgi gösterdiği yaşam alanları oldu. Parklarımıza ilçemiz dışından da rağbet oldukça yoğun. Hafta sonları Osmaneli komşu ilçe ve illerden gelen misafirlerle doluyor.

Eğitimde Cumhuriyet tarihinden bugüne yapılan en büyük yatırımlar bu dönemde gerçekleşiyor. Osmaneli’nin öğretmenler açısından zorunlu hizmet alanına dönüşmesi eğitimin kalitesine çok büyük etki edecek. Öğretmen sayısının artması eğitimde kaliteyi de arttıracak. Üniversitelerimizle iş birliği Osmaneli’ne birçok yeni değerin kazandırılmasını sağlayacak. Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimiz, bölgede örnek bir eğitim merkezi oldu. Artık il dışından da eğitimlerimiz yoğun ilgi görmekte.

Sporda 1308 Osmaneli Belediye Sporumuzla 16 branşta faaliyet gösteriyoruz. Milli takımlarda derece yapmış, sonrası hocalık da yapmakta olan değerli beden eğitimi öğretmenleriyle başarılı sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. Altyapıya büyük önem veriyoruz ve öncelikle ahlaklı, değerlerimize bağlı, çevresine saygılı sporcular yetiştiriyoruz. Sporda “altyapıdan gelen sporcularımızla üst liglere ve milli takımlara sporcu yetiştirmek” hedefimiz.

Ulaşımda çok büyük bir avantaja sahip olan Osmaneli, tüm merkezlere yakın yerleşim yeri. Osmaneli, sahip olduğu değerleriyle yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı şirin bir ilçemiz. İlerleyen dönemlerde yeni bir Safranbolu, Beypazarı olma yolunda ilerliyor. Birlik ve beraberlik içinde artan yaşam kalitesiyle Osmaneli, ilimizin ve bölgemizin tercih edilen değeri olacak.

                                                                                                                                             Saygı ve Sevgilerimle

                                                                                                                                             YMM Münür ŞAHİN

                                                                                                                                   Osmaneli Belediye Başkanı

 

Bu yazı toplam 2345 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.